Acționarii AROBS aprobă preluarea entităților din Republica Moldova, AROBS Software și TrackGPS

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a entităților din Republica Moldova, AROBS Software SRL și AROBS TrackGPS (TrackGPS by AROBS Moldova), deținute de Voicu Oprean.
Lidia Neagu - vin, 23 dec. 2022, 13:13
Acționarii AROBS aprobă preluarea entităților din Republica Moldova, AROBS Software și TrackGPS

Cele două tranzacții au fost aprobate de către acționarii companiei în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din data de 22 decembrie 2022. În cadrul celor două puncte de pe ordinea de zi care vizau aprobarea celor două tranzacții, Voicu Oprean s-a abținut de la vot.

„Cele două tranzacții aprobate în cadrul AGA se încadrează în parametrii achizițiilor anterioare făcute de AROBS, în strategia de M&A a grupului AROBS, și au fost menționate în memorandumul de listare la bursă. Prin urmare, integrarea celor două companii din Republica Moldova în grup reprezintă un pas natural în consolidarea și dezvoltarea activităților acestuia. AROBS Software este o companie cu o creștere stabilă de la an la an și care își desfășoară activitatea, în principal, în domeniul ingineriei software pentru industria automotive – mașini electrice și autonome, precum și în cel de dezvoltare software pentru tehnologii înalte – IoT și life sciences. De cealaltă parte, TrackGPS by AROBS Moldova este o companie cu o prezență remarcabilă pe piața de management de flotă din Republica Moldova, având parteneriate stabile cu clienți guvernamentali și companii de renume. Includerea celor două companii în structura grupului și, implicit, în rezultatele financiare consolidate, va oferi investitorilor și acționarilor AROBS o perspectivă mai clară cu privire la activitatea noastră pe piața din Republica Moldova”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS. 

AROBS Software Moldova este o companie bine-cunoscută pe piața muncii din Republica Moldova datorită parteneriatelor pe care le are cu universitățile și asociațiile profesionale din această țară, fiind implicată în proiecte de educație pentru studenți, dar și în construirea ecosistemului de afaceri. Echipa AROBS Software Moldova este formată din peste 120 de ingineri și dezvoltatori software. Valoarea tranzacției este de 2,96 milioane de euro. 

TrackGPS by AROBS Moldova este o companie cu o experiență vastă în managementul de flotă pentru companii din toate industriile de activitate, având un portofoliu de clienți activi format din circa 450 de companii, cu aproximativ 5.000 de unități de transport monitorizate și circa 5.000 de dispozitive instalate. Prin integrarea companiei în grup, linia de business de management de flotă a AROBS își concentrează prezența unitară pe piața Europei Centrale și de Est, unde este un jucător aflat în top cinci în ceea ce privește expertiza de telematics. Valoarea tranzacției este de 0,51 milioane de euro.

Valorile de piață aferente celor două companii au fost stabilite prin rapoarte de evaluare efectuate la nivelul primelor șase luni din 2022 de către un evaluator acreditat ANEVAR.

În perioada următoare, conducerea companiei se va axa pe semnarea și finalizarea celor două tranzacții, iar la nivel financiar, rezultatele celor două companii vor fi incluse în consolidare începând cu primul trimestru al anului viitor.  

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 790 milioane de lei.

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate, iar 950+ de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise. AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București.

Te-ar mai putea interesa și
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din Asia şi Orientul Mijlociu vor scădea, pe măsură ce continentul......
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Vigroux a fost numit președinte independent al Consiliului de Administrație al BRD
Jean-Pierre Georges Vigroux a fost ales preşedinte independent al Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe ...
Muzeul Luvru scumpește biletele de intrare cu șase luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris
Muzeul Luvru scumpește biletele de intrare cu șase luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris
Muzeul Luvru a anunţat vineri o majorare a preţurilor pentru biletele sale de intrare, cu şase luni înainte de Jocurile ...