1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Investiţii

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au aprobat fuziunea cu Bursa Sibex din Sibiu

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care sunt în cea mai mare parte societăţi de investiţii financiare, au aprobat în adunarea generală fuziunea prin absorbţie cu Bursa Sibex din Sibiu, arată un anunţ al BVB citat de News.ro.

13 apr, 2017 | News.ro

Acţionarii au aprobat şi majorarea capitalului social al Bursei de Valori Bucureşti, în condiţiile proiectului de fuziune, "prin emiterea unui număr maxim de 401.401 acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare acţiune având valoarea nominală de 10 lei", urmând ca valoarea capitalului social al BVB să fie majorată de la valoarea de 76,74 milioane lei la valoarea maximă de 80,75 milioane lei, scrie News.ro.

"Acţionarii Sibex vor primi un număr întreg de acţiuni în societate conform ratei de schimb indicată în proiectul de fuziune, aplicată la numărul de acţiuni pe care le deţin în Sibex la data de înregistrare a hotărârii de aprobare a fuziunii, şi după rotunjire în jos, iar consiliul Bursei va stabili valoarea finală a majorării de capital social", arată raportul BVB.

În ianuarie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Sibex a hotărât fuziunea prin absorbţie cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu unanimitate de voturi.

În plus, a fost aprobat şi modul de repartizare a profitului net de anul trecut în sumă de 7,5 milioane lei, astfel: alocarea sumei de 438.102 lei pentru rezerva legală şi distribuirea sumei de 7,06 milioane lei ca dividende. A fost fixat şi un dividend brut/acţiune de 0,92 lei.

Acţionarii BVB au aprobat totodată şi completarea componenţei consiliului Bursei prin numirea Claudiei Gabriela Ionescu, director al diviziei securities a BRD Groupe Societe Generale (BRD), pe durata rămasă din mandatul lui Radu Toia, care va ocupa un post de consilier la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

BVB are o capitalizare de 243,2 milioane lei.

Veniturile operaţionale ale grupului s-au situat anul trecut cu 3,6% peste valoarea înregistrată în perioada similară a anului 2015, la un nivel de 31,93 milioane lei.

La sfârşitul anului 2016, activele totale ale Grupului BVB erau de 173,08 milioane lei, în scădere faţă de începutul anului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO