1EUR = 4.8297 RON | Bucureşti 5 º

News

Acţionarii FP sunt convocaţi pe 3 februarie pentru a discuta reducerea capitalului

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) sunt convocaţi pe 3 februarie într-o AGA în care să discute scăderea capitalului social cu 676,9 milioane lei, la 12,861 miliarde lei, şi distribuirea banilor către acţionari, prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor de la un leu la 0,95 lei.

16 dec, 2013 | Mediafax

Pe ordinea de zi a şedinţei se numără şi o propunere privind modificarea statutului prin reducerea cvorumului pentru adoptarea deciziilor legate de reducerea capitalului la cel puţin 25% din drepturile de vot la prima convocare şi minim 20% la a doua convocare.

În prezent, pentru validitatea deliberarilor adunării generale extraordinare a acţionarilor pentru adoptarea unei hotarâri privind majorarea capitalului social, reducerea capitalului social,
dizolvarea anticipată a Fondului Proprietatea, efectuate în condiţiile legii, este necesara atât la prima, cât si la a doua convocare prezenţa acţionarilor care să reprezinte cel puţin 50% din
numărul total al drepturilor de vot.

Totodată, administratorul menţine cvorumul minim necesar la 50% pentru AGEA privind majorarea capitalului social şi dizolvarea anticipată a Fondului, efectuată în condiţiile legii.

Acţionarii au fost consultataţi şi în AGA din 22/25 noiembrie în această privinţă, însă şedinţa nu a întrunit cvorumul necesar, de 50%, pentru a se discuta scăderea capitalului social.

Deşi nu s-a întrunit cvorumul, acţionarii au votat aproape în unanimitate în favoarea reducerii capitalului, pentru ca administratorul să ia act de poziţia lor în această privinţă.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.

Acţiunile FP au închis sesiunea de luni la un preţ de 0,849 lei, în scădere cu 0,12%. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 11,697 miliarde lei (2,62 miliarde euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO