Dividendele OMV Petrom pe 2014 se plătesc înepând cu 12 iunie, prin BRD sau prin Depozitarul Central

Acţionarii OMV Petrom îşi vor putea încasa dividendele aferente exerciţiului financiar 2014, începând cu data de 12 iunie 2015, prin intermediul Depozitarului Central şi al BRD - Groupe Societe Generale, potrivit raportului curent al companiei, publicat miercuri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 
Economica.net - mie, 27 mai 2015, 18:18
Dividendele OMV Petrom pe 2014 se plătesc înepând cu 12 iunie, prin BRD sau prin Depozitarul Central

Plăţile se vor efectua acţionarilor OMV Petrom înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 21 mai 2015.

„Urmare a hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor OMV Petrom SA din data de 28 aprilie 2015, OMV Petrom anunţă plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2014, prin intermediul Depozitarului Central SA şi BRD – Groupe Societe Generale – agentul de plată selectat – începând cu data de 12 iunie 2015, către acţionarii OMV Petrom SA înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de către Depozitarul Central SA la data de înregistrare 21 mai 2015. Dividendul brut este de 0,0112 lei pentru o acţiune, iar impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă în cotele prevăzute de lege”, se menţionează în raport.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) OMV Petrom a aprobat, în 28 aprilie, distribuirea de dividende în valoare totală de 634 milioane de lei. Dividendul brut este de 0,0112 lei pentru o acţiune.

Plata dividendelor nete cuvenite acţionarilor OMV Petrom pentru exerciţiul financiar 2014 este supusă prevederilor generale în materia prescripţiei, fiind prescrisă începând cu data de 13 iunie 2018, respectiv în termen de trei ani de la data de 12 iunie 2015.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...