Acţionarul majoritar al Uztel acuză „abuzuri fără precedent” în procedura de insolvenţă

Acţionarul majoritar al Uztel Ploieşti, Asociaţia Uztel, acuză Euro Insol, ANAF şi reprezentanţi ai Justiţiei de "abuzuri fără precedent" asupra producătorului de utilaje petroliere, care ar viza vânzarea activelor acestuia, prin lichidare, la preţuri derizorii, şi "dezindustrializarea României".
Economica.net - lun, 26 nov. 2012, 12:27
Acţionarul majoritar al Uztel acuză

„Timp de mai mulţi ani, mai multe persoane şi societăţi au acţionat cu premeditare, având conexiuni şi în Justiţie, pentru aducerea Uztel pe pierdere, cu scopul de a o falimenta şi de a valorifica activele industriale prin lichidare, la preţuri derizorii”, a declarat într-un comunicat preşedintele asociaţiei, Constantin Trestioreanu.

Uztel este în insolvenţă din 2010. Administratori judiciari au fost desemnate firma Euro Insol Bucureşti, care se ocupă şi de insolvenţa Hidroelectrica, şi Euroinsol Consulting SPRL Ploieşti.

Potrivit comunicatului, Euroinsol Consulting, reprezentată prin Alina Maer, şi Euro Insol, reprezentată prin Remus Borza, nu respectă o decizie a instanţei şi îi interzic ilegal administratorului special al companiei din Ploieşti să îşi exercite dreptul de administrare a societăţii.

Abuzul administratorilor judiciari a fost înlesnit de erori comise de instanţa de judecată, care consideră Uztel ca fiind falită, deşi compania nu este în faliment, potrivit sursei citate.

„La acest abuz au contribuit ANAF, prin directorul Direcţiei juridice, Ioana Toma, şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova, prin directorul executiv Nicolae Popovici şi consilierul juridic Marius Georgescu, care au solicitat în mod nelegal ca administarea societăţii să fie în sarcina administratorului judiciar”, susţine Asociaţia Uztel.

Acţionarul firmei din Ploieşti acuză administratorii judiciari şi că îşi însuşesc ilegal 3% din sumele recuperate de la datornicii Uztel.

Asociaţia susţine şi că planul de reorganizare, care ar urmări „falimentul Uztel şi lichidarea activelor”, a fost declarat nelegal de către Curtea de Apel Craiova.

Uztel este cel mai vechi producător de echipament şi utilaj petrolier din Europa, fondat în 1904 de Standard Oil SUA, fiind unul dintre principalii furnizori de echipament petrolier pentru OMV Petrom, ABB Franţa, Deep Drill Olanda, Wood Group Venezuela, PT Inti Fajar Indonezia, Turkmenneft Turkmenistan.

Principalii acţionari ai companiei sunt Asociaţia Uztel (83,8%) şi Array Holding SUA (5,03%).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...