Acţiunea Let’s Do It, Romania!, anulată în unele localităţi afectate de pesta porcină

Acţiunea Let's Do It, Romania! a fost anulată în localităţi din trei judeţe afectate de pesta porcină, potrivit unui anunţ al organizatorilor.
Economica.net - sâm, 15 sept. 2018, 10:32
Acţiunea Let's Do It, Romania!, anulată în unele localităţi afectate de pesta porcină

„Ca urmare a confirmării focarelor de pestă porcină din partea Prefecturilor respective în 3 judeţe din România, echipa Let’s Do It, Romania! a luat următoarele măsuri de protecţie pentru Ziua de Curăţenie Naţională de pe 15 septembrie: în judeţul Ialomiţa, acţiunea Let’s Do It, Romania! de pe 15 septembrie a fost anulată; în judeţul Călăraşi, Ziua de Curăţenie Naţională Let’s Do It, Romania! din Călăraşi nu se va desfăşura în Borcea, Perişoru, Constantin Brâncoveanu, Călăraşii Vechi, Ştefan cel Mare, Unirea. Acţiunea se va desfăşura numai în anumite localităţi din judeţ; în Bucureşti şi Ilfov, Ziua de Curăţenie Naţională Let’s Do It, Romania! nu va avea loc în următoarele localităţi: Tunari (Tunari, Dimieni), Ştefăneştii de Jos (Ştefăneştii de Jos, Ştefăneştii de Sus), Voluntari, Otopeni (Otopeni, Odăile), Dascălu (Dascălu, Creata, Runcu, Gagu), Afumaţi, Găneasa (Găneasa, Moara Domnească, Cozieni, Şindriliţa), Pantelimon, Dobroeşti (Dobroeşti, Fundeni), Glina (Căţelu), Corbeanca (Petreşti, Corbeanca), Baloteşti (Baloteşti, Săftica, Dumbrăveni), Mogoşoaia, Moara Vlăsiei (Căciulaţi), Petrăchioaia (Vânători, Petrachioaia, Surlari)”, se spune în anunţ.

România va organiza sâmbătă o Zi de Curăţenie Naţională pentru a şasea oară, după cele cinci acţiuni de succes desfăşurate începând cu anul 2010. Let’s Do It, România! este cea mai mare mişcare socială din România, până acum peste 1,4 milioane de voluntari participând la evenimente şi curăţând 18.000 de tone de deşeuri.

Evenimentul face parte din acţiunea internaţională Ziua de Curăţenie Globală – World Cleanup Day – realizată sub egida Let’s do it, World! şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP. 150 de ţări din întreaga lume se vor uni pe 15 septembrie în cea mai ambiţioasă mişcare civică la nivel internaţional – World Cleanup Day, iar milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let’s Do It !” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile.

Obiectivul World Cleanup Day, de a mobiliza 5% din populaţia Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament din perspectiva gestionării corecte a deşeurilor, poate fi considerat cel mai ambiţios proiect civic de mediu înregistrat vreodată la nivel mondial.

În România, ţinta organizatorilor este mobilizarea unui număr de 1 milion de voluntari, care să participe activ la acţiunea de curăţenie.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10:00 în Noua Zeelandă şi se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii.

Mişcarea Let’s Do It, World !, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curăţenie Naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din reţeaua internaţională Let’s Do It World! încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...