Apple, Visa, Coca-Cola şi alte celebrităţi, de vânzare la Bucureşti. Cât costă? (UPDATE)

Titlurilor menţionate se mai adaugă alte două celebrităţi: Intel şi Bank of America. Casa de brokeraj  Tradeville  va aduce la Bursa din Bucureşti acţiunile celebrelor companii americane, pe piaţa alternativă de tranzacţionare (ATS). Tradeville va funcţiona ca „formator de piaţă“ (market maker) asigurând lichiditatea acţiunilor şi afişând cotaţii ferme de cumpărare şi de vânzare. CA să cumpere câte una din fiecare, unui investitor are nevoie de echivalentul a circa 1.500 de dolari.
Adrian N. Ionescu - mie, 28 mart. 2012, 12:20
Apple, Visa, Coca-Cola şi alte celebrităţi, de vânzare la Bucureşti. Cât costă? (UPDATE)

Şefii Bursei de Valori Bu­cureşti (BVB) au aprobat para­metrii de tranzacţionare a acţiunilor ame­ricane şi introducerea pe piaţă a celor 10 acţiuni americane, printre care se mai numără şi cele ale JP Morgan Chase, Microsoft, Google, McDo­nald’s şi Merck.

Practic, Tradeville cumpără acţiunile străine menţionate de pe pieţele străine şi le pune în circulaţie la Bucureşti, dar piaţa este deschisă şi titlurilor amintite aduse de alţi investitori. Tradeville va oferi cotaţii de vânzare şi cumpărare la o diferenţă de preţ de 2% faţă de preţul de referinţă de pe bursele americane NASDAQ şi NYSE unde sunt listate cele zece acţiuni americane.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat recent modificarea Codului Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care permite introducerea la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzactionare ATS al Bursei, secţiunea internaţională, a acţiunilor emise de o companie dintr-un stat nemembru UE şi tranzactionate pe o piaţă din acel stat.

Pentru a tranzacţiona acţiunile străine, este suficient ca investitorii aibă  deschis un cont obişnuit  pentru tranzacţiile la vedere la BVB, la orice intermediar autorizat.

Pentru început piaţa ATS Internaţional va fi deschisă între orele 16:30 (ora de deschidere a bursei din New York, NYSE) şi până la ora 18:30. „În funcţie de interesul investitorilor programul ar putea să fie extins pentru a acomoda diferenţa de fus orar“, a anuţat BVB.

Şi desigur, mai este nevoie de bani, căci nu toate acţiunile care urmează să fie aduse la BVB sunt ieftine. Ultimele cotaţii pentru o acţiune Apple au trecut de 634 dolari, sau de 120 de dolari în cazul VISA.

Acţiunile Coca Cola (COKE) sunt mai ieftine (62 de dolari „bucata“), ca şi cele ale Intel (INTC, 28 de dolari), iar o acţiune Bank of America (BAC) costă cel mai puţin: nici 10 dolari.

Tradeville a demarat, în 2011, o nouă linie de afaceri, oferind servicii de market maker, la tranzacţionarea la BVB a 9 companii europene celebre: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L’Oreal, Bayer, Daimler si SAP.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...