1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu aproape 9% la Bursa de la Frankfurt

Cotaţia acţiunilor Deutsche Bank a scăzut vineri dimineaţă cu aproape nouă procente, îngrijorările cu privire la stabilitatea celei mai mari bănci germane afectând evoluţia burselor din întreaga lume, transmite AFP.

30 sep, 2016 | ECONOMICA.net

În jurul orei 07:25 GMT, titlurile Deutsche Bank înregistrau o scădere de 8,83% până la 9,91 euro, după publicarea unor ştiri potrivit cărora mai multe fonduri speculative şi-au scos banii de la banca germană din cauza temerilor cu privire la soliditatea sa financiară.

Scăderea acţiunilor Deutsche Bank a afectat şi titlurile Commerzbank, care au înregistrat o scădere de 7,3% fiind cotate la 5,38 euro. De asemenea, bursele de pe Wall Street au încheiat şedinţa de joi în scădere, în timp ce pieţele din Hong Kong şi Tokyo au deschis vineri pe minus din cauza îngrijorărilor cu privire la viitorul Deutsche Bank.

Agenţia Bloomberg News a informat joi că un număr de aproximativ 10 fonduri speculative care aveau tranzacţii cu Deutsche Bank au mutat activele la alte firme în cursul acestei săptămâni. De asemenea, sursele citate de AFP au confirmat că mai multe fonduri speculative, inclusiv Millennium Partners, Capula Investment şi Rokos Capital Management, au decis să îşi retragă fondurile de la Deutsche Bank.

Acţiunile celei mai mari bănci germane au intrat pe o pantă descendentă începând de luni, investitorii reacţionând la amenda de 14 miliarde de dolari impusă Deutsche Bank de Departamentul american al Justiţiei precum şi la informaţiile contradictorii din presa germană cu privire la intervenţia guvernului german în sprijinul Deutsche Bank.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO