Acţiunile Deutsche Bank scad la bursă după anunţarea unor pierderi de 1,5 miliarde de euro

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut luni la bursă cu 5% după ce banca a raportat pierderi înainte de taxe de 1,5 miliarde de euro în trimestrul patru din 2013 şi a avertizat că 2014 va fi un alt an dificil, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 20 ian. 2014, 11:27
Acţiunile Deutsche Bank scad la bursă după anunţarea unor pierderi de 1,5 miliarde de euro

Cea mai mare bancă din Germania a anunţat că veniturile la divizia de tranzacţionare au scăzut cu 31% în perioada octombrie-decembrie 2013, afectând veniturile totale din investiţii bancare.

Costurile ridicate generate de procese şi cheltuielile masive cu restructurarea activităţii au afectat rezultatele financiare ale Deutsche Bank.

Profitul înainte de taxe s-a ridicat în 2013 la 2,1 miliarde de euro, jumătate din cât estimau analiştii – 4,21 miliarde de euro. Litigiile şi amenzile au costat banca anul trecut 2,5 miliarde de euro.

Luni, Deutsche Bank a anunţat că mult aşteptata vânzare a diviziei BHF-Bank va avea loc la începutul acestui an. Deutsche Bank vrea să vândă BHF-Bank unui investitor financiar, RHJ International, şi a amortizat valoarea diviziei cu aproape 200 milioane de euro în trimestrul patru din 2013.

Vineri, Deutsche Bank a anunţat că se va retrage din panelul care stabileşte preţul de referinţă al aurului şi argintului, pe fondul anchetei demarate de autorităţile de reglementare din Germania, care suspectează manipularea preţurilor metalelor preţioase de către bănci.

Deutsche Bank, una din cele cinci bănci implicate în stabilirea preţului de referinţă al aurului, de două ori pe zi, a anunţat că se retrage din acest proces, după ce a renunţat în decembire la majoritatea afacerilor cu materii prime.

Luna trecută, autorităţile de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană au amendat şase bănci cu suma record de 1,71 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) pe motiv că au format carteluri ilegale pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor. Cea mai mare amendă a primit-o Deutsche Bank, de 725,36 milioane de euro, iar Royal Bank of Scotland va plăti 391 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...