1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Acţiunile Erste Group în scădere după ce o fundaţie Uniqa şi-a vândut participaţia

Fundaţia Uniqa Privatstiftung, un acţionar cheie de la grupul austriac de asigurări Uniqa, şi-a vândut marţi pachetul de 4,1% din acţiunile grupului bancar austriac Erste Group, informează APA.

08 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Uniqa Privatstiftung a vândut pe piaţă 17,4 milioane acţiuni Erste Group la un preţ de 22,5 euro pe acţiune, strângând astfel suma de 391,5 milioane de euro. Potrivit Bloomberg, acţiunile au fost vândute către Deutsche Bank şi Raiffeisen într-o procedură de tip bookbuilding accelerată.

Această tranzacţie a făcut ca miercuri dimineaţă acţiunile Erste Group să înregistreze o scădere de peste patru procente.

Atât Uniqa cât şi Erste Group sunt prezente şi pe piaţa din România. UNIQA Insurance Group operează pe piaţă românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu aproximativ 45.000 de angajaţi, care deservesc 16,6 milioane de clienţi în 2.900 de agenţii din Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de peste 16 miliarde euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO