Acţiunile europene au deschis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au început tranzacţiile de joi în creştere, susţinute de rezultatele trimestriale raportate de companii şi de îmbunătăţirea datelor din industria prelucrătoare a Chinei, relatează Bloomberg.
Economica.net - joi, 24 oct. 2013, 07:54
Acţiunile europene au deschis în creştere

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 0,3%. Miercuri, indicele a închis în declin cu 0,6%, din cauza rezultatelor unor companii, care au dezamăgit analiştii. În această lună indicele a avansat însă cu 3%, ca urmare a acordului din Congresul american de a prelungi limita de îndatorare a guvernului până în 2014.

Titlurile Daimler sunt în creştere cu 1,8%, după ce rezultatele din trimestrul al treilea au depăşit aşteptările analiştilor. Profitul înainte de deducerea dobânzilor şi taxelor al grupului german, al treilea mare producător de automobile de lux la nivel mondial, a urcat cu 16% în trimestrul al treilea, la 2,23 miliarde de euro.

Acţiunile Credit Suisse sunt însă în scădere cu 2%, profitul celei de-a doua mari bănci elveţiene fiind sub estimările din piaţă.

Indicele londonez FTSE 100 este în urcare cu 0,1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,3%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.