Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile în uşoară creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în uşoară creştere, investitorii analizând date din industria americană pentru a evalua soliditatea economiei SUA şi impactul asupra politicii monetare a Rezervei Federale, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 19:11
Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile în uşoară creştere

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,1%, după cea mai mare creştere din ultima lună consemnată joi, determinată de angajamentul exprimat de Janet Yellen, nominalizată la preşedinţia Rezervei Federale, de a continua măsurile de stimulare până la redresarea puternică a economiei americane. Pe ansamblul săptămânii indicele a pierdut 0,1%.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 14% sub media ultimelor 30 de zile.

„Pieţele au rezistat bine, investitorii continuă să fie optimişti. Fed, sub conducerea lui Yellen, va fi preocupată de creşterea economică, astfel că probabilitatea ca restrângerea măsurilor de stimulare să aibă loc în curând este redusă”, a spus Michael Morris, director la Mitsubishi UFJ Asset Management în Londra.

Date publicate vineri au arătat că producţia industrială a SUA a scăzut în octombrie cu 0,1%, din cauza blocării parţiale a activităţilor instituţiilor federale, timp de 16 zile. Un indice pe luna noiembrie privind producţia fabricilor din regiunea New York a scăzut şi a fost sub aşteptările analiştilor.

Indicii au crescut pe 12 din 18 pieţe de capital din Euopa Occidentală. Indicele CAC 40 al bursei din Paris şi FTSE 100 al bursei londoneze au urcat cu 0,3%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,2%.

Acţiunile Vivendi au avansat cu 3%, datorită profitului trimestrial care a depăşit estimările analiştilor.

Titlurile Publicis Groupe au crescut cu 2,1%, după ce compania de publicitate WPP a dezminţit o informaţie din presă potrivit căreia ar lansa o ofertă de preluare a compniei americane de advertising Interpublic Group of Cos., a doua ca mărime din SUA. Publicis şi Omnicom Group au anunţat în iulie că vor fuziona, urmând să detroneze WPP din poziţia de lider mondial pe piaţa publicităţii.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...