Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere din aproape două săptămâni

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri cu cea mai mare creştere din aproape două săptămâni, stimulate de avansul peste aşteptări al unui indice privind încrederea în economia germană, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 27 nov. 2013, 19:22
Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere din aproape două săptămâni

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,6%, cea mai mare creştere înregistrată după 14 noiembrie. De la începutul lunii noiembrie, indicele a urcat cu 0,6%, în urma reducerii de către Banca Centrală Europeană a dobânzii de politică monetară cu un sfert de punct procentual, la un nou minim de 0,25%.

Indicii naţionali au crescut pe toate cele 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele FTSE 100 a avansat cu 0,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,4%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,7%.

În Germania, un indice calculat de compania de cercetare a pieţei GfK arată creşterea încrederii populaţiei în evoluţia economiei în decembrie, faţă de noiembrie. Cancelarul german Angela Merkel a ajuns miercuri dimineaţă la un acord cu social-democraţii pentru formarea unei coaliţii, care prevede introducerea salariului minim la nivel naţional şi majorări ale cheltuielilor pentru unele pensii şi infrastructură.

În Statele Unite, încrederea populaţiei în economia americană a crescut în această lună, faţă de octombrie, potrivit unui indice calculat de Thomson Reuters/University of Michigan, fiind peste aşteptările analiştilor. Un raport al Departamentului pentru Comerţ arată scăderea comenzilor pentru bunuri de folosinţă îndelungată cu 2% în octombrie, fiind conform cu aşteptările analiştilor. Un raport separat a arătat că numărul solicitărilor pentru indemnizaţii de şomaj a coborât la cel mai redus nivel din ultimele două luni.

Acţiunile Royal Mail au urcat cu 6%, compania britanică raportând creşterea cu 97% a profitului operaţional, în şase luni încheiate în septembrie, la 283 milioane de lire sterline (461 milioane dolari).

Titlurile Vivendi au crescut cu 1,1%. Compania franceză a anunţat schimbarea preşedintelui Jean-Rene cu acţionarul Vincent Bollore, după separarea operaţiunilor din telecomunicaţii de activele media.

Assicurazioni Generali a înregistrat un avans de 1,6% al titlurilor. Asigurătorul italian vrea tăieri suplimentare de costuri, de 150 milioane euro, până în 2015, şi reducerea datoriilor, în cadrul unui plan de îmbunătăţire a profitabilităţii şi consolidare a capitalului.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...