Acţiunile europene au închis în creştere uşoară

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în urcare uşoară, în urma creşterii încrederii oamenilor de afaceri în economia Germaniei la cel mai ridicat nivel după aprilie 2012, şi a unor comentarii din partea unor oficiali ai Băncii Centrale Europene (BCE).
Economica.net - vin, 22 nov. 2013, 18:36
Acţiunile europene au închis în creştere uşoară

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,1%. Pe ansamblul săptămânii, indicele a coborât cu sub 0,1%, ca efect al publicării unei minute a Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, care semnalează că instituţia ar putea începe restrângerea măsurilor de stimulare mai devreme decât anticipau analiştii.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni incluse în Stoxx 600 a fost cu 23% mai mic decât media ultimelor 30 de zile.

„Indicele privind încrederea în economia Germaniei susţine ideea că creşterea economică s-ar putea accelera la începutul anului viitor”, a declarat Peter Garnry, analist la Saxo Bank în Copenhaga.

Un membru al conducerii BCE, Peter Praet, a declarat la o conferinţă la Paris că Europa are o problemă a datoriilor care trebuie rezolvată în forţă, întrucât decidenţii au pierdut deja timp în rezolvarea problemei.

Indicii naţionali au crescut pe 13 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,1%, DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,2%, iar CAC 40 a avansat cu 0,5%.

Acţiunile Daily Mail au crescut cu 3,3%, la cel mai ridicat nivel după ianuarie 2001. Barclays a îmbunătăţit ratingul titlurilor Daily Mail de la vânzare la neutru.

Titlurile băncii spaniole Bankia au urcat cu 5,9%, după ce preşedintele acesteia, Jose Ignacio Goirigolzarri, a declarat că nu crede că guvernul se grăbeşte să vândă participaţia statului la bancă.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...