Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile europene au închis în creştere şedinţa de luni, la maximul a aproape şase săptămâni, după ce China a raportat o creştere economică de 7,5% în trimestrul al doilea, în linie cu aşteptările analiştilor, potrivit Bloomberg.
Economica.net - lun, 15 iul. 2013, 20:12
Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile Commerzbank au crescut cu 4,7%, susţinute de anunţul că banca germană a vândut un portofoliu de credite în valoare de 5 miliarde de euro către Wells Fargo şi Lone Star Funds.

Indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,4%, după ce pe parcursul zilei a atins o creştere maximă de 0,7%. Indicele a crescut cu 2,7% săptămâna trecută, avans favorizat de declaraţia preşedintelui Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, care a afirmat că economia americană are încă nevoie de programul de sprijin al băncii centrale.

„Acţiunile sunt activul cel mai bun într-o lume în care se tipăreşte tot mai multă lichiditate, indiferent de ce face Fed. Va exista volatilitate, dar nu mă aştept la o nouă criză europeană în următoarele luni”, a declarat Marino Valensise, manager la fondul Baring Asset Management.

Marile pieţe de capital la nivel global au fost influenţate pozitiv de anunţul Chinei privind o creştere economică de 7,5% în trimestrul al doilea, faţă de perioada similară a anului anterior. Pentru primele trei luni ale anului, China a raportat o creştere a PIB de 7,7%.

Principalii indici au crescut pe 13 din cele 18 pieţe din Europa de Vest. Indicii FTSE 100 (Londra) şi CAC 40 (Paris) au urcat cu câte 0,6%, iar DAX (Frankfurt) a crescut cu 0,3%.

Te-ar mai putea interesa și
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform unui proiect de HG consultat de Economica.net. Finanţarea acestei......
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...