1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, după un declin de cinci zile, datorită evoluţiei peste aşteptările analiştilor a pieţei americane a muncii, în luna noiembrie, transmite Bloomberg.

06 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,6%, dar pe ansamblul săptămânii a scăzut cu 2,7%.

Un raport al Departamentului american al Muncii a arătat că angajatorii din SUA au creat 203.000 de locuri de muncă în noiembrie, iar rata şomajului a scăzut cu 0,3 puncte procentuale, la 7%. Datele au fost peste estimările analiştilor.

Investitorii vor să afle când va reduce Rezerva Federală americană achiziţiile lunare de obligaţiuni menite să susţină creşterea economică. Într-un sondaj Bloomberg din luna noiembrie, patru din cinci investitori au anticipat că Fed va amâna restrângerea măsurilor de stimulare până cel puţin în luna martie.

Din cele 17 pieţe de capital din Europa Occidentală care au fost deschise vineri, 13 au încheiat tranzacţiile în creştere. Indicele londonez FTSE 100 şi CAC 40 al bursei din Paris au urcat cu 0,8%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 1%. Bursa din Finlanda a fost închisă pentru Ziua Independenţei.

Acţiunile LSE, operatorul bursei londoneze, au avansat cu 2,7%. Bank of America a îmbunătăţit ratingul titlurilor LSE de la neutru la cumpără.

Titlurile Givaudan, lider pe piaţa mondială a aromelor alimentare, au scăzut cu 2,1%. Nestle, cel mai mare producător de alimente din lume, intenţionează să vândă toate acţiunile deţinute la Givaudan, la care deţinea la sfârşitul anului trecut o participaţie de 10%, către investitori instituţionali. Acţiunile Nestle au crescut cu 1,1%

Acţiunile L'Oreal au urcat cu 3,8%. Nestle este al doilea mare investitor în producătorul francez de cosmetice, iar restricţiile de vânzare a participaţiei sale de 29% expiră în aprilie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO