1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, la capătul unei şedinţe volatile, marcată de datele peste aşteptările analiştilor referitoare la exporturile Chinei şi declinul neaşteptat al producţiei industriale din Germania, transmite MarketWatch.

09 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,2%, după un declin de 2,7% înregistrat pe ansamblul săptămânii trecute.

"Nu cred că sunt multe de înţeles din tranzacţiile de astăzi, în afară de faptul că volumul nu a fost prea mare, ceea ce reflectă apropierea perioadei mai liniştite, a sărbătorilor", a declarat Joshua Raymond, analist şef la Cityindex.co.uk.

Piaţa a fost influenţată de date economice din China şi Germani.

Exporturile Chinei au crescut cu 12,7% în noiembrie, cu mult peste estimările analiştilor, de 5,6%, iar importurile au avansat urcat cu 5,3%.

În Germania, producţia industrială a scăzut în octombrie cu 1,2%, în timp ce analiştii anticipau o creştere de 0,8%.

Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,11%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,25%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,12%.

Acţiunile GDF Suez au crescut cu 2%, după ce Bank of America Merrill Lynch a îmbunătăţit ratingul titlurilor de la neutru la cumpără.

Titlurile companiilor miniere au evoluat în declin din cauza datelor privind importurile Chinei. Acţiunile Rio Tinto au coborât cu 0,44%, iar Vedanta Resources cu 2,72%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO