1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere pentru a treia zi consecutiv şi cu cel mai mare avans săptămânal după luna aprilie, susţinute de evoluţia pozitivă a titlurilor asigurătorilor şi băncilor, transmite Bloomberg.

20 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,5%, iar pe ansamblul săptămânii cu 3,7%, în urma anunţului din această săptămână al Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite privind reducerea achiziţiilor lunare de obligaţiuni de la 85 de miliarde de dolari la 75 de miliarde de dolari.

"Evoluţia pozitivă este reacţia la începutul retragerii măsurilor de stimulare de către Fed, care nu înseamnă o înăsprire a politicii monetare", a declarat Witold Bahrke, analist la PFA Asset Management în Copenhaga.

Volumul tranzacţiilor cu acţiunile din Stoxx 600 as fost cu 55% peste media ultimelor 30 de zile.

Indicii naţionali au crescut pe 16 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,4%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,6%.

Componentele asigurătorilor şi băncilor în indicele Stoxx 600 au avansat cu peste 0,8%. Titlurile ING Groep au crescut cu 1,9%, iar Banca Monte dei Paschi di Siena cu 5%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO