1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, cu cel mai mare avans pe parcursul a patru zile după luna aprilie, după ce FMI a anunţat că va îmbunătăţi estimarea referitoare la creşterea economiei americane, transmite Bloomberg.

24 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat luni cu 0,7%, în ultimele patru şedinţe cu 3,9%, iar de la începutul acestui an cu 16%. Stoxx 600 este pe cale să înregistreze cea mai mare creştere anuală după 2009.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre asle Stoxx 600 a fost cu 27% sub media ultimelor 30 de zile.

"Evaluarea pozitivă dată de FMI perspectivelor economiei americane coroborează îmbunătăţirea indicatorilor economiei la care am asistat", a declarat Konstantin Giantiroglou, director pentru consultanţă în investiţii la compania Neue Aargauer Bank în Brugg, Elveţia.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat duminică, într-un interviu la NBC, că Fondul va îmbunătăţi estimarea referitoare la creşterea economiei americane, datorită acordului pentru buget şi scăderii şomajului, care reduc incertitudinile.

Indicii naţionali au avansat pe 14 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a crescut cu 0,5%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,9%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,1%.

Acţiunile ARM Holding, care fabrică cipurile pentru iPhone-urile Apple, au crescut cu 3,9%. Apple a încheiat un acord pentru comercializarea smartphone-urilor prin intermediul China Mobile. Titlurile Dialog Semiconductor, care obţine 77% din venituri de la producătorul iPhone, au urcat cu 3,4%.

Banco Comercial Portugues a înregistrat o creştere de 5,5% a titlurilor, iar Banco Espirito Santo de 5,4%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO