1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, investitorii analizând datele din Statele Unite referitoare la scăderea ratei şomajului, în pofida faptului că angajările au scăzut în decembrie, relatează Bloomberg.

10 ian, 2014 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,4%, iar pe ansamblul săptămânii cu 0,7%. Volumul tranzacţiilor, pe ansamblul săptămânii, a fost cu 15% mai mare decât media ultimelor 12 luni.

"Investitorii vor să vadă redresarea economiei americane, dar nu prea mult. Ei apreciază declinul ratei şomajului, dar dacă angajările vor continua să scadă, atunci Rezerva Federală nu va accelera retragerea măsurilor de stimulare", a spus Jacques Porta, manager de fonduri la compania Ofi Gestion Privee în Paris.

Departamentul american al Muncii a anunţat că rata şomajului a scăzut de la 7% în noiembrie la 6,7% în decembrie, minimul începând cu octombrie 2008, în contextul încetinirii înfiinţării de noi slujbe şi ieşirii de pe piaţa muncii a unui număr mare de persoane.

Angajatorii americani au creat 74.000 de locuri de muncă în decembrie, după 241.000 în luna precedentă. Analiştii anticipau înfiinţarea a 197.000 de posturi.

Indicii naţionali au urcat pe 15 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,7%, iar DAX al bursei din Franlfurt şi CAC 40 al bursei din Paris cu 0,6%.

Acţiunile producătorului elveţian de ceasuri Swatch au crescut cu 3,6%, compania anunţând că veniturile au avansat cu 8,3% anul trecut. Swatch va raporta rezultatele financiare din 2013 în luna februarie.

Titlurile Metro au crescut cu 2,8%, iar Deutsche Lufthansa cu 8,9%.

În Franţa, acţiunile producătorului de materiale de construcţii Saint-Gobain au urcat cu 3,1%, iar titlurile producătorului de ţevi Vallourec cu 3%, în urma datelor privind creşterea producţiei industriale a Franţei cu 1,3%, în noiembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO