Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, investitorii analizând datele din Statele Unite referitoare la scăderea ratei şomajului, în pofida faptului că angajările au scăzut în decembrie, relatează Bloomberg.
Economica.net - vin, 10 ian. 2014, 18:57
Acţiunile europene au închis în creştere

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,4%, iar pe ansamblul săptămânii cu 0,7%. Volumul tranzacţiilor, pe ansamblul săptămânii, a fost cu 15% mai mare decât media ultimelor 12 luni.

„Investitorii vor să vadă redresarea economiei americane, dar nu prea mult. Ei apreciază declinul ratei şomajului, dar dacă angajările vor continua să scadă, atunci Rezerva Federală nu va accelera retragerea măsurilor de stimulare”, a spus Jacques Porta, manager de fonduri la compania Ofi Gestion Privee în Paris.

Departamentul american al Muncii a anunţat că rata şomajului a scăzut de la 7% în noiembrie la 6,7% în decembrie, minimul începând cu octombrie 2008, în contextul încetinirii înfiinţării de noi slujbe şi ieşirii de pe piaţa muncii a unui număr mare de persoane.

Angajatorii americani au creat 74.000 de locuri de muncă în decembrie, după 241.000 în luna precedentă. Analiştii anticipau înfiinţarea a 197.000 de posturi.

Indicii naţionali au urcat pe 15 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,7%, iar DAX al bursei din Franlfurt şi CAC 40 al bursei din Paris cu 0,6%.

Acţiunile producătorului elveţian de ceasuri Swatch au crescut cu 3,6%, compania anunţând că veniturile au avansat cu 8,3% anul trecut. Swatch va raporta rezultatele financiare din 2013 în luna februarie.

Titlurile Metro au crescut cu 2,8%, iar Deutsche Lufthansa cu 8,9%.

În Franţa, acţiunile producătorului de materiale de construcţii Saint-Gobain au urcat cu 3,1%, iar titlurile producătorului de ţevi Vallourec cu 3%, în urma datelor privind creşterea producţiei industriale a Franţei cu 1,3%, în noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Autoritățile ruse au cerut explicații companiei Apple pentru eliminarea aplicațiilor VK din App Store
Autoritățile ruse au cerut explicații companiei Apple pentru eliminarea aplicațiilor VK din App Store
Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a cerut miercuri explicaţii de la Apple după ce aplicaţiile operate de firma rusă de tehnologie controlată de stat VK au fost eliminate......
Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată între 30 septembrie și 6 octombrie
Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată între 30 septembrie și 6 octombrie
Linia de tramvai 41 va fi suspendată în perioada 30 septembrie 2022 (începând cu ora 21.00) – 06 octombrie 2022 (ora ...
vivo devine sponsorul oficial şi smartphone-ul oficial al campionatului de fotbal FIFA World Cup Qatar 2022
vivo devine sponsorul oficial şi smartphone-ul oficial al campionatului de fotbal FIFA World Cup Qatar 2022
vivo anunță că a devenit Smartphone-ul Oficial şi Sponsorul Oficial unic din industria smartphone-urilor al campionatului ...
Comisia Europeană le cere statelor membre UE să-și modernizeze sistemele de venit minim, pentru a reduce sărăcia și excluziunea socială
Comisia Europeană le cere statelor membre UE să-și modernizeze sistemele de venit minim, pentru a reduce sărăcia și ...
Comisia Europeană a invitat miercuri statele membre să îşi modernizeze sistemele de venit minim, ca parte a angajamentului ...