1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere

Indicele principalelor acţiuni europene a închis în creştere şedinţa de tranzacţionare de marţi, susţinut de sectorul utilităţilor, după ce grupul german RWE a câştigat în instanţă un proces legat de închiderea unei centrale nucleare, potrivit Bloomberg.

14 ian, 2014 | Mediafax

Preţul acţiunilor RWE a urcat cu 5%, în urma deciziei justiţiei germane privind ilegalitatea închiderii forţate a unei centrale nucleare a grupului după dezastrul din 2011 de la centrala de la Fukushima, din Japonia.

Cotaţia Jeronimo Martins a scăzut cu 2,8%, după ce retailerul portughez a anunţat încetinirea vânzărilor în Polonia, cea mai mare piaţă a companiei.

Indicele Stoxx Europe 600 a închis marţi în creştere cu 0,2%.

"Riscul pieţei europene este ca profiturile companiilor să nu urmeze creşterea care susţine optimismul. După evoluţia bună de anul trecut, companiile trebuie să livreze rezultate bune în acest an", a declarat Nathalie Martin-Pelras, director de investiţii la firma KBL Richelieu Gestion, din Paris.

Principalii indicatori au scăzut pe 12 din cele 18 burse din Europa de Vest. FTSE 100 (Londra) a urcat cu 0,1%, iar DAX (Frankfurt) şi CAC 40 (Paris) au crescut cu câte 0,3%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO