1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere pentru a patra şedinţă consecutiv, iar indicele Stoxx 600 a atins maximul ultimilor şase ani, ca urmare a îmbunătăţirii estimărilor de creştere a economiei mondiale de către Banca Mondială, transmite Bloomberg.

15 ian, 2014 | Mediafax

Indicele Stoxx 600 a urcat cu 1%, iar avansul din ultimele patru şedinţe a ajuns la 1,9%.

"Credem că surpriza economică din 2014 va fi de creştere. Suntem mai optimişti în privinţa perspectivelor Europei", a declarat Frederic Tassin, manager de fonduri la Aviva Investors în Franţa.

Banca Mondială a îmbunătăţit estimarea referitoare la creşterea economiei mondiale din acest an de la 3% la 3,2%. În cazul ţărilor bogate, prognoza a fost majorată de la 2% la 2,2%. O parte din creştere reflectă perspectivele mai favorabile ale zonei euro.

Piaţa a fost susţinută şi de date peste aşteptările analiştilor legate de evoluţia industriei prelucrătoare din regiunea New York, în această lună.

Indicii naţionali au avansat pe toate cele 18 pieţe de capital din Europa Occidentală, cu excepţia Islandei. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a crescut cu 1,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 2%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,8%.

Acţiunile Burberry Group au crescut cu 4,6%, cel mai mare producător de bunuri de lux din Marea Britanie raportând venituri trimestriale peste aşteptările analiştilor.

Titlurile Peugeot au urcat cu 3,7%, iar Daimler cu 2,9%. Componenta auto a indicelui Stoxx 600 a crescut cu 2,1%.

H&M a încheiat tranzacţiile cu un avans de 2,7% al titlurilor. Al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din Europa a raportat o creştere de 10% a vânzărilor în luna decembrie, peste rata de 9,1% prognozată de analişti.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO