1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Acţiunile europene au închis în scădere uşoară

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere uşoară, dar aproape de maximul ultimilor şase ani, într-o piaţă influenţată de cererea pentru titlurile miniere şi de scăderea solicitărilor pentru indemnizaţii de şomaj în SUA, transmite Bloomberg.

16 ian, 2014 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,2%, după ce miercuri a atins cel mai ridicat nivel după ianuarie 2008. Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 25% peste media ultimelor 30 de zile.

"Una dintre probleme este că toată lumea vrea să cumpere. Volatilitatea va fi destul de mare, nu va avea loc o creştere constantă a pieţei. Vor fi creşteri şi scăderi, dar avem încredere că piaţa va fi în urcare la sfârşitul anului", a declarat Louis de Fels, manager de fonduri la Raymond James Financial în Paris.

Indicii naţionali au scăzut pe 13 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a coborât cu sub 0,1%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,2%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,3%.

Acţiunile Rio Tinto şi BHP Billiton au avansat cu 2,5%, respectiv 3,8%, iar componenta titlurilor miniere a Stoxx 600 a avut cea mai bună performanţă în cadrul indicelui. Creşterile au fost determinate de recomandarea de cumpărare a acţiunilor companiilor miniere din Europa făcută de Citigroup, pentru prima oară în ultimii trei ani.

Titlurile Carrefour au înregistrat un declin de 3,7%, ca urmare a vânzărilor trimestriale raportate de retailerul francez, în scădere cu 1,5%, la 22 miliarde de euro.

Richemont, proprietarul brandului Cartier, a închis în scădere cu 2%. Veniturile din ultimul trimestru al anului trecut au crescut cu 2,8%, la 2,94 miliarde de euro, sub aşteptările analiştilor, de 3,05 miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO