Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, din cauza comentariilor unor oficiali ai Rezervei Federale (Fed) din Statele Unite, care au provocat speculaţii că banca centrală americană va începe restrângerea măsurilor de stimulare luna viitoare.
Economica.net - mar, 06 aug. 2013, 18:16
Acţiunile europene au închis în scădere

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,5%, după ce preşedintele Fed din Atlanta, Dennis Lockhart, a declarat într-un interviu acordat Market News International că dacă creşterea economică şi crearea de locuri de muncă din SUA vor fi conforme cu aşteptările, atunci banca centrală ar trebui să înceapă restrângerea achiziţiilor de obligaţiuni, transmite Bloomberg.

Investitorii aşteaptă şi remarci ale preşedintelui Fed din Chicago, Charles Evans.

„Se pare că pieţele sunt nervoase înainte de declaraţiile şefului Fed din Chicago. Vânzările din piaţă au avut la origine discuţiile despre restrângerea stimulării”, a declarat Stephane Ekolo, analist la Kyte Group în Londra.

Preşedintele Fed din Dallas, Richard Fisher, unul dintre cei mai vocali critici ai suplimentării lichidităţilor, a avertizat luni că investitorii nu trebuie să depindă de măsurile de stimulare.

„S-ar putea ca pieţele financiare să se fi obişnuit prea mult cu ideea că Fed relaxează creditarea după declinul pieţei”, a spus Fisher într-un discurs susţinut la Portland, Oregon.

Indicii naţionali au scăzut pe 14 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. FTSE 100 a scăzut cu 0,3%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,3%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,5%.

Acţiunile Salzgitter, al doilea mare producător de oţel din Germania, au scăzut cu 12%, compania anticipând pierderi înainte de taxe de circa 400 de milioane de euro pentru acest an.

Titlurile InterContinental Hotels Group au urcat cu 6,1%, după ce compania a anunţat creşterea profitului în primul semestru.

Acţiunile Munich Re, cea mai mare companie de reasigurări din lume, au coborât cu 5,7%, din cauza scăderii profitului cu 35% în trimestrul al doilea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în favoare începerii procedurii de insolvență a companiei AS3 – Administrare Străzi S3 S.R.L.
Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în favoare începerii procedurii de insolvență a companiei AS3 – Administrare ...
Consiliul Local al Sectorului 3, în calitate de asociat majoritar, a aprobat, în şedinţa de joi, formularea cererii de ...
O singură ofertă pentru amplasarea de cazane mobile de închiriat pentru producția de energie termică la fostul CET Titan. Vine de la un om de afaceri basarabean
O singură ofertă pentru amplasarea de cazane mobile de închiriat pentru producția de energie termică la fostul CET Titan. ...
Termoenergetica a primit o singură ofertă la licitația lansată în octombrie pentru închirierea și amplasarea unor ...
Avionul de repatriere a românilor blocați în Maroc va ajunge la București joi seară
Avionul de repatriere a românilor blocați în Maroc va ajunge la București joi seară
Zborul special organizat la iniţiativa Guvernului de la Bucureşti pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi temporar ...