Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, trase în jos de companiile de petrol şi gaze, care au anulat efectul pozitiv al datelor peste aşteptări referitoare la încrederea în economia zonei euro, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 30 aug. 2013, 17:24
Acţiunile europene au închis în scădere

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,9%, la cel mai redus nivel din 17 iulie. La nivelul săptămânii indicele a pierdut 2,4%, iar în această lună 0,8%, declinul fiind provocat de teama unei intervenţii militare a SUA şi aliaţilor său în Siria.

„Pe termen scurt, acţiunile europene au mers un pic prea departe. Suntem îngrijoraţi că oamenii confundă stabilizarea economiei zonei euro cu creşterea şi se lasă duşi de val”, a declarat Max King, analist în investiţii la Investec Asset Management.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 21% peste media ultimelor 30 de zile.

În Europa, încrederea în economia zonei euro a atins în august maximul ultimilor doi ani, a anunţat Comisia Europeană, fiind peste aşteptările analiştilor.

În SUA, un barometru de afaceri calculat de MNI Chicago Report a avansat în august faţă de luna precedentă de la 52,3 puncte la 53 de puncte. Depăşirea pragului de 50 de puncte indică intensificarea activităţilor. Datele Departamentului pentru Comerţ au arătat creşterea cheltuielilor de consum cu doar 0,1%, sub estimările analiştilor.

Indicii naţionali au scăzut pe toate pieţele de capital din Europa Occidentală, cu excepţia Greciei. Indicele londonez FTSE 100 a pierdut 1,1%, CAC 40 al bursei din Paris 1,3%, iar DAX al bursei din Frankfurt 1,1%.

În sectorul petrolier, acţiunile BP au scăzut cu 1%, iar Total şi Shell cu 1,4%.

Titlurile Danone au coborât 1,6%, grupul anunţând declinul vânzărilor diviziei producătoare de alimente pentru sugari în Asia. Grupul a fost nevoit să retragă produse de pe piaţa asiatică, din cauza unui ingredient contaminat.

Acţiunile Telecom Italia au avansat cu 9,4%, după ce Sanford C. Bernstein & Co a apreciat că cea mai mare companie de telefonie din italia este o posibilă ţintă de preluare pentru operatori precum Vodafone Group şi AT&T.

Titlurile L’Oreal au urcat cu 3,2%, cea mai mare creştere din ultimele patru luni, în urma anunţării unui profit operaţional de 2,04 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Două hoteluri din Poiana Brașov, închise de șase ani, au fost vândute la licitație
Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov, deținute de firma Amrom Conimnpex, aflată în insolvență, au fost cumpărate ...
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi non-UE este aberantă
Burcea, ANAT: Guvernul a schimbat regulile în timpul jocului, aşa cum ne-a obişnuit. Împărţirea ţărilor în UE şi ...
Guvernul ne-a făcut un mare cadou de Moş Nicolae şi a schimbat regulile în timpul jocului, împărţind ţările în ...
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
Încă o zi de creşteri pentru indicii ROBOR – miercuri, 8.12.2021
ROBOR continuă să crească şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum.