Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere pentru a doua zi consecutiv, din cauza impasului bugetar din SUA şi a declinului peste aşteptări al unui indice privind sectorul american al serviciilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 03 oct. 2013, 18:11
Acţiunile europene au închis în scădere

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,4%, la cel mai redus nivel după 9 septembrie.

„Oprirea activităţilor instituţiilor federale din Statele Unite va avea un impact asupra creşterii economice, dar va fi limitat. Blocajul este îngrijorător pentru că va influenţa discuţiile privind plafonul datoriilor”, a declarat Pierre Mouton, manager de fonduri la Notz, Stucki & Cie. în Geneva.

Preşedintele Barack Obama şi liderii din Congres nu au reuşit să depăşească impasul, miercuri, în primele discuţii de la intrarea în vigoare a blocajului parţial al activităţilor instituţiilor federale, pe 1 octombrie.

Institutul pentru Managementul Ofertei din SUA a anunţat scăderea peste aşteptările analiştilor a indicelui sectorului serviciilor, în septembrie, faţă de luna precedentă.

Indicii naţionali au scăzut pe 14 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele FTSE 100 al bursei londoneze a urcat cu 0,2%, CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,7%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,4%.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 11% sub media ultimelor 30 de zile.

Acţiunile grupului farmaceutic Gerresheimer au scăzut cu 2%, Credit Suisse Group reducând ratingul titlurilor de la cumpără la neutru. Schneider Electric a înregistrat un declin de 3,2% al acţiunilor, faţă de închiderea de miercuri.

Acţiunile Aviva au urcat cu 1,4%, după ce compania a anunţat că vânzarea diviziei din SUA către Athene Holding, deţinută de Apollo Global Management, a generat 2,6 miliarde de dolari, peste preţul de achiziţie de 1,8 miliarde de dolari anunţat în decembrie.

Titlurile BP au avansat cu 1,1%. O curte de apel din SUA a cerut unui judecător districtual să reinterpreteze o parte din termenii acordului cu victimele scurgerii accidentale de petrol din Golful Mexic produsă în 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters....
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu CFR Călători
Electroputere VFU Paşcani a finalizat revizia capitală la 17 „Săgeţi Albastre” din cele 50 contractate cu ...
Electroputere VFU Paşcani a finalizat reparaţia capitală de tip R9 la cel de-al 17-lea automotor Siemens Desiro SR20D, ...