1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere, în urma unui raport referitor la scăderea în mod neaşteptat a producţiei industriei prelucrătoare din Spania, în luna noiembrie, transmite Bloomberg.

02 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,3%, după ce a crescut cu 0,9% pe ansamblul lunii noiembrie.

"Indicele privind industria prelucrătoare din Spania este un semnal de alarmă privind existenţa unor diferenţe uriaşe între Germania şi periferia zonei euro. Ne aduce aminte că estimările de creştere pentru anul viitor sunt destul de optimiste", a declarat Witold Bahrke, analist la PFA Asset Management în Copenhaga.

Indicii naţionali au avut o evoluţie negativă pe 15 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,8%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,2%, iar DAX al bursei din Frankfurt a stagnat.

Indicele privind industria prelucrătoare din zona euro, calculat de Markit Economics, a urcat la 51,6 puncte în noiembrie, de la 51,3 puncte în octombrie. În Spania, acest indice a scăzut la 48,6 puncte, cel mai redus nivel după luna mai. Estimările analiştilor erau de 51,1 puncte.

Acţiunile ThyssenKrupp au scăzut cu 9,2%, compania anunţând o majorare de capital. Titlurile ArcelorMittal au avansat cu 1,3%.

Enel a înregistrat un declin de 3,4% al titlurilor. Deutsche Bank a anunţat că nu anticipează o creştere a profitabilităţii Enel în 2013 şi 2014.

Acţiunile Debenhams au coborât cu 3,8%, după ce Barclays a retrogradat ratingul acestora de la menţine la vânzare.

Titlurile L'Oreal au avansat cu 1,8%. Cel mai mare producător de cosmetice la nivel mondial a anunţat că va răscumpăra acţiuni în valoare de până la 500 de milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO