1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile europene au închis în scădere pentru a patra zi consecutiv, cea mai lungă serie negativă din ultimele cinci luni, influenţate de informaţiile peste aşteptările analiştilor privind piaţa muncii din SUA, care au alimentat temerile că Fed va restrânge în curând măsurile de stimulare.

04 dec, 2013 | Mediafax


Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,6%, iar pe parcursul tranzacţiilor declinul a ajuns la 1,1%, transmite Bloomberg.

"Piaţa este în alertă pentru orice indiciu că Rezerva Federală va restrânge măsurile de stimulare, iar datele ADP privind angajările au amplificat temerile investitorilor", a declarat Stewart Richardson, director de investiţii la RMG Wealth Management în Londra.

Datele ADP Research Institute au arătat că luna trecută companiile americane au angajat 215.000 de persoane, cel mai mult din ultimul an şi peste estimările analiştilor.

Pe piaţa imobiliară americană, vânzările de locuinţe noi au urcat în octombrie cel mai mult din ultimele trei decenii, potrivit Departamentului de Comerţ.

Indicii naţionali au scăzut pe toate pieţele din Europa Occidentală, cu excepţia Islandei. Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,3%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,9%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,6%.

Acţiunile băncii britanice Standard Chartered au coborât cu 6,5%. Banca, care generează trei sferturi din profit în Asia, estimează că profitul operaţional al diviziei bancare de retail va scădea cu cel puţin 10% din cauza operaţiunilor din Coreea de Sud.

Componenta bancară a Stoxx 600 a avut cea mai slabă evoluţie în cadrul indicelui. Titlurile Banca Monte dei Paschi di Siena au scăzut cu 5,3%.

Acţiunile Vestas Wind Systems au închis în declin cu 3,4%, din cauza unor întârzieri apărute la un proiect din Mexic.

Titlurile Peugeot au avansat cu 5,3%, după ce Goldman Sachs a recomandat cumpărarea acţiunilor grupului, în urma unei majorări de capital, a vânzării de active şi a unei posibile alianţe în China.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO