1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

News

Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile europene au închis tranzacţiile de joi în scădere şi au înregistrat cea mai lungă serie descendentă din ultimele cinci luni, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat că evoluţiile din piaţa financiară şi cererea internă scăzută pot afecta economia zonei euro.

05 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,9%, dar de la începutul acestui an a avansat cu 12%, potrivit Bloomberg.

Pieţele au închis în scădee pentru a cincea zi consecutiv.

"Investitorii nu îşi vor asuma riscuri prea mari înainte de a avea claritate în privinţa politicilor băncilor centrale, precum şi noi date economice din SUA, care să ofere indicii legate de începutul restrângerii măsurilor de stimulare", a declarat John Plassard, vicepreşedinte la Mirabaud Securities în Geneva.

Draghi a spus joi, după ce BCE a menţinut dobânda de politică monetară la 0,25%, că cererea internă scăzută şi creşterea lentă a exporturilor reprezintă riscuri pentru perspectiva economiei zonei euro.

Banca Angliei a menţinut la rândul ei dobânda cheie la 0,5%. Biroul pentru Buget a majorat estimarea de creştere economică a Marii Britanii pentru acest an de la 0,6% la 1,4%.

Indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,2%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,6%.

Acţiunile Vienna Insurance au scăzut cu 5,2%. Unul dintre acţionari a vândut 83 de milioane de titluri ale companiei, la preţul de 34,1 euro pe unitate, au declarat două surse apropiate situaţiei.

Metro a înregistrat o scădere de 4,8% a titlurilor, cea mai mare după luna iulie. Morgan Stanley a redus ratingul acţiunilor de la cumpără la păstrează.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO