1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de mari în scădere, investitorii aşteptând şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale (Fed) americane, de la care ar putea primi indicii legate de momentul începerii retragerii măsurilor de stimulare a economiei, transmite Bloomberg.

10 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx 600 a coborât cu 0,6%, iar de la începutul lunii cu 3%, datele din economia SUA, peste aşteptările analiştilor, alimentând speculaţiile că Fed va reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni mai devreme decât au anticipat.

Într-un sondaj Bloomberg din 6 decembrie, 34% dintre analiştii intervievaţi au estimat că Fed va reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni, de 85 de miliarde de dolari, la şedinţa din 17-18 decembrie, în creştere de la 17% în noiembrie.

Congresul SUA are termen până pe 13 decembrie să ajungă la un acord referitor la buget, care să limiteze reducerile automate ale cheltuielilor aflate în prezent în vigoare din cauza incapacităţii politicienilor de a găsi un compromis.

Indicii naţionali au scăzut pe 12 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,3%, CAC 40 al bursei din Paris 0,9%, iar DAX al bursei din Frankfurt 0,7%.

Componentele companiilor auto şi tehnologice în indicele Stoxx 600 au înregistrat cele mai mari scăderi, de peste 0,9%. Acţiunile Peugeot au coborât cu 4,9%, iar Nokia cu 2,4%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO