1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, investitorii aşteptând rezultatul şedinţei de două zile a Rezervei Federale (Fed) a SUA, care se va încheia miercuri, transmite Bloomberg.

17 dec, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,7%, după o creştere de 1,3% înregistrată luni datorită unor date peste aşteptările analiştilor din industria zonei euro.

"Continuăm să aşteptăm o anumită corecţie a pieţei, înainte să revenim pe un trend pozitiv. Participanţii din piaţă aşteaptă cu nerăbdare rezultatul şedinţei Fed pentru informaţii legate de momentul începerii retragerii măsurilor de stimulare", a declarat Anja Hochberg, director de investiţii pentru Europa şi Elveţia la Credit Suisse Group în Zurich.

Circa o treime dintre analiştii intervievaţi de Bloomberg la începutul lunii decembrie au anticipat că Fed va reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni, de 85 de miliarde de dolari, la şedinţa care se va încheia miercuri.

În Germania, încrederea investitorilor în economie a crescut în decembrie pentru a cincea lună consecutiv, la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani.

Indicii naţionali au scăzut pe 15 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a coborât cu 1,2%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,9%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,6%.

Acţiunile grupului petrolier BP au scăzut cu 1,7%, iar Dixons Retail, cel mai mare retailed de electronice din Marea Britanie, cu 5%.

Titlurile Zurich Insurance au urcat cu 1,9%, iar acţiunile companiei de biotehnologie Actelion cu 2,4%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO