Acţiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel după anul 2008

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni la cel mai ridicat nivel după anul 2008, în urma informaţiilor referitoare la creşterea peste aşteptări a excedentului commercial din zona euro, în luna septembrie, care au atenuat temerile privind impactul cotaţiei ridicate a euro.
Economica.net - lun, 18 nov. 2013, 19:48
Acţiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel după anul 2008

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,5%. Stoxx 600 a evoluat în creştere în ultimele şase săptămâni, susţinut de informaţiile că Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite nu se va grăbi să restrângă măsurile de stimulare economică, transmite Bloomberg.

„Investitorii vor urmări Statele Unite în această săptămână, în special pentru informaţii legate de Fed, care va publica minuta celei mai recente şedinţe a comitetului de politică monetară. Aşteptăm mai multe date economice din Europa. Vom vedea o atitudine de expectativă a investitorilor până când datele ne vor da o direcţie clară”, a declarat John Plassard, vicepreşedinte la Mirabaud Securities în Geneva.

Biroul european pentru statistică Eurostat a anunţat luni că excedentul comercial al zonei euro a crescut în septembrie la 13,1 miliarde de euro, de la 8,6 miliarde de euro în aceeaşi lună a anului trecut. Joi urmează să fie anunţat un indice privind serviciile şi producţia industrială din zona euro.

Indicii naţionali au avansat pe 15 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele francez CAC 40 a urcat cu 0,7%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,6%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,5%.

Acţiunile companiei scoţiene de administrare de active Aberdeen Asset Management au crescut cu 15%. Lloyds Banking Group a convenit vânzarea către Aberdeen a diviziei sale Scottish Widows Investment Partnership, pentru 560 milioane de lire sterline (903 milioane dolari).

Titlurile Sonova Holding au avansat cu 5,4%, Compania elveţiană, cel mai mare producător de aparate auditive la nivel mondial, şi-a îmbunătăţit estimările privind rezultatele financiare ale acestui an.

PSA Peugeot Citroen a înregistrat o creştere a cotaţiei titlurilor de 6,3%, iar componenta acţiunilor companiilor auto în Stoxx 600 a avut cea mai bună evoluţie în cadrul indicelui. Acţiunile Fiat au avansat cu 3,4% şi Daimler cu 1,9%.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...