Acţiunile europene au închis la maximul ultimelor şase săptămâni

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi la cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni, susţinute de rezultatele trimestriale bune raportate de companii precum Publicis Groupe şi London Stock Exchange Group, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 18 iul. 2013, 18:24
Acţiunile europene au închis la maximul ultimelor şase săptămâni

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,8%, la cel mai ridicat nivel din 4 iunie.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 4,2% sub media ultimelor 30 de zile.

„Remarcile de ieri ale şefului Rezervei Federale americane Ben Bernanke, deşi nu au adus nimic nou, creează condiţiile ca retragerea măsurilor de stimulare să fie condiţionată de datele economice. Acest fapt nu va conduce la dobânzi mai mari, ceea ce este un factor pozitiv pentru pieţele de acţiuni”, a declarat Peter Garnry, analist la Saxo Bank în Copenhaga.

Tranzacţiile au fost susţinute şi de date privind piaţa americană a muncii, unde solicitările pentru indemnizaţii de şomaj au scăzut săptămâna trecută cu 24.000 de cereri, la 334.000, fiind cele mai puţine de la începutul lunii mai.

Indicii naţionali au avansat pe toate cele 18 pieţe de capital din Europa Occidentală, cu excepţia Norvegiei.

Indicele german DAX a urcat cu 0,9%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,4%, iar FTSE 100 al bursei din Londa cu 1,1%.

Acţiunile Publicis, a treia mare companie de publicitate la nivel mondial, au crescut cu 3,7%, profitul companiei avansând în primul semestru cu 15%, la 314 milioane de euro.

Titlurile WPP, cea mai mare companie de publicitate din lume, au urcat cu 3,7%.

Acţiunile operatorului bursier LSE au crescut cu 7,4%, la cel mai ridicat nivel din februarie 2008, după ce compania a raportat majorarea cu 39% a veniturilor în primul trimestru.

Componenta bancară a Stoxx 600 a avut cea mai bună evoluţie în cadrul indicelui. Titlurile Popolare di Milano au urcat cu 8,7%, Bankinter cu 8,1%, la Madrid, iar Credit Agricole cu 5,3%, la Paris.

Acţiunile Ericsson s-au retras cu 4,8% din cauza veniturilor sub estimări înregistrate din cauza concurenţei tot mai mari din partea Huawei Technologies.

Titlurile Nokia au coborât cu 2,9%, producătorul finlandez de telefoane raportând venituri sub aşteptări în trimestrul al doilea.

Te-ar mai putea interesa și
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul hipermarket Carrefour din zonă este situat în incinta Argeș Mall,......
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...
McDonald’s deschide un nou restaurant la Pitești, în care a investit peste 4 milioane de lei
McDonald’s deschide un nou restaurant la Pitești, în care a investit peste 4 milioane de lei
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, marchează o nouă etapă în ...