Acţiunile europene au închis la minimul ultimelor două luni

Acţiunile companiilor europene au încheiat tranzacţiile de joi la cel mai redus nivel din ultimele două luni, investitorii analizând date din SUA privind vânzările de retail şi solicitările pentru indemnizaţii de şomaj, ca indicii legate de politica de stimulare economică a Rezervei Federale.
Economica.net - joi, 12 dec. 2013, 17:59
Acţiunile europene au închis la minimul ultimelor două luni

Indicele Stoxx 600 a coborât cu 1%, la cel mai redus nivel după 1 octombrie, transmite Bloomberg.

„Potrivit mai multor surse, reducerea achiziţiilor de obligaţiuni de către Rezerva Federală va începe între ianuarie şi martie, dacă se va întâmpla mai devreme ar avea un impact negativ”, a declarat Christoph Riniker, director pentru cercetare strategică la Baer Group în Zurich.

Un sondaj Bloomberg din 6 decembrie a arătat că 34% dintre analiştii intervievaţi consideră că Fed va reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni, de 85 de miliarde de dolari, la şedinţa din 17-18 decembrie.

Departamentul american pentru Comerţ a anunţat creşterea vânzărilor de retail cu 0,7% în noiembrie, cel mai mare avans după luna iunie.

Date separate au arătat că numărul solicitărilor pentru indemnizaţii de şomaj a crescut săptămâna trecută cu 68.000, la 368.000 de cereri, fiind peste estimările analiştilor.

În zona euro, producţia industrială a scăzut cu 1,1% în octombrie, conform datelor Eurostat.

Indicii naţionali au scăzut pe toate cele 18 pieţe de capital din Europa. Indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,4%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,7%.

Acţiunile Peugeot Citroen au închis în declin cu 7,6%. Grupul a anunţat că va înregistra în acest an un cost de circa 1,1 miliarde de euro, generat de fluctuaţiile cursului valutar. Peugeot a redus şi estimările referitoare la economiile care vor fi obţinute printr-un parteneriat cu General Motors.

Titlurile furnizorului olandez de servicii broadband Ziggo au urcat cu 5,4%, la cel mai ridicat nivel atins după o ofertă publică iniţială efectuată în martie 2012. Compania a anunţat că discută cu Liberty Global, de la care ar putea primi o ofertă de preluare. Liberty Global, deţinută de miliardarul american John Mallone, deţine deja o participaţie de 30% la Ziggo.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...