Acţiunile europene au închis la un nivel maxim după iunie 2008

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi la cel mai ridicat nivel din iunie 2008, după ce în ziua precedentă Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a decis în mod surprinzător să menţină achiziţiile lunare de obligaţiuni la 85 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 19 sept. 2013, 18:41
Acţiunile europene au închis la un nivel maxim după iunie 2008

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,5%, avansul jungând până la 1,2% pe parcursul şedinţei.

„Sunt un pic surprins de decizia Fed de amânare a reducerii achiziţiilor. Este posibil ca Fed să se teamă că ar putea pune în pericol redresarea pieţei construcţiilor”, a declarat said Pierre Mouton, manager de portofoliu la Notz, Stucki & Cie în Geneva.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 36% mai mare faţă de media ultimelor 30 de zile.

Fed a explicat miercuri că trebuie să vadă mai multe semne de îmbunătăţire a evoluţiei economiei americane, într-o manieră sustenabilă, înainte de a reduce măsurile de stimulare.

Toţi analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau că banca centrală va restrânge achiziţiile de obligaţiuni cu 10-20 de miliarde de dolari.

Preşedintele Fed, Ben Bernanke, a reiterat miercuri că această decizie va depinde de datele economice, iar instituţia nu a stabilit un program strict.

Indicii naţionali au crescut pe 16 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,6%, FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,9%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,7%.

Acţiunile UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, au avansat cu 2,7% şi Standard Chartered cu 3,6%. Componenta bancară a Stoxx 600 a crescut cu 0,8%.

Titlurile grupului minier Randgold au crescut cu 8,1%, susţinute de cotaţia aurului, care a înregistrat miercuri cel mai mare avans din ultimele 15 luni.

Componenta producătorilor din sectorul resurselor a înregistrat una dintre cele mai bune performanţe în indicele Stoxx 600.

Acţiunile Richemont, proprietarul brandului Cartier, au urcat cu 2,3%. Exporturile de ceasuri ale Elveţiei au crescut cu 0,5% în luna august, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Acţiunile Volkswagen au închis în scădere cu 2,5%, după ce Manager Magazin a relatat că grupul ar putea rata ţinta de profit, din cauza costurilor mai mari şi a încetinirii creşterii.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...