Acţiunile europene au urcat joi la cel mai ridicat nivel de la votul Brexit

Acţiunile europene au urcat joi dimineaţă la cel mai ridicat nivel din 23 iunie - când alegătorii britanici au votat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană, datorită îmbunătăţirii încrederii, analiştii estimând că Banca Angliei (BoE) va reduce în cursul zilei rata dobânzii de bază pentru a stimula creşterea economiei, transmit EFE şi Reuters.
Economica.net - joi, 14 iul. 2016, 08:20
Acţiunile europene au urcat joi la cel mai ridicat nivel de la votul Brexit

În mai, comitetul de politică monetară al BoE a menţinut dobânda la nivelul record de 0,5%, nemodificat din luna martie 2009. De asemenea, Banca Angliei nu a modificat nici valoarea programului de achiziţii de active, care a rămas la 375 de miliarde de lire sterline.

Bursa de la Londra a deschis şedinţa de joi în creştere cu 1%, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele principal FTSE-100 ajungând la valoarea de 6.738,75 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni.

Indicele pan-european STOXX Europe 600 a urcat cu 1,1%, în timp ce indicele FTSEurofirst 300 înregistra un avans de 1%, ajungând joi la cel mai ridicat nivel din 23 iunie.

De asemenea, indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt a urcat cu 1,58%, la 10.087,20 puncte, în timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a înregistrat un avans de 1,01%, la 4.378,89 puncte.

Votul din 23 iunie a declanşat turbulenţe pe pieţele financiare globale, în timp ce lira sterlină s-a depreciat semnificativ, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a avertizat că economia britanică se va confrunta cu o încetinire semnificativă după referendum.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...