1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Acţiunile europene deschid în creştere

Acţiunile europene au deschis marţi în creştere, investitorii fiind optimişti după semnale că politicienii americani fac progrese către un acord pentru majorarea plafonului de îndatorare înaintea ca SUA să atingă joi limita maximă de împrumut, potrivit MarketWatch.

15 oct, 2013 | Mediafax

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,5%, după ce şi piaţa din SUA a închis în urcare şedinţa de luni.

Acţiunile grupului de bunuri de lux Burberry au scăzut cu aproape 5%, după ce Apple a anunţat că directorul general al Burberry, Angela Ahrendts, va prelua funcţia de vicepreşedinte responsabil de retail şi magazine online la producătorul de smartphone-uri şi tablete.

Congresul american are tot mai puţin timp pentru a depăşi un impas politic care riscă să împingă SUA în situaţia de a nu-şi plăti datoriile dacă limita de împrumut a ţării, în prezent la 16.700 de miliarde de dolari, nu este majorată până la 17 octombrie.

Liderii democraţi şi republicani din Senat au continuat luni să lucreze la detaliile unui acord care ar împiedica intrarea ţării în default şi ar pune capăt unei opriri parţiale a activităţii statului federal, aflată deja în a 15-a zi. Un acord, care va necesita însă susţinerea membrilor legislativului american, ar putea fi anunţat chiar de marţi, notează Bloomberg.

Liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, a declarat că este "foarte optimist" în privinţa încheierii unei înţelegeri "săptămâna aceasta". Senatorul Mitch McConnell, lider al republicanilor din camera superioară, a declarat că este de acord cu Reid că "se va ajunge la un acord acceptabil pentru ambele părţi".

Pe marile burse din Europa, indicele FTSE 100 (Londra) a crescut cu 0,6%, DAX (Frankfurt) a avansat cu 0,5%, iar CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,4%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO