Acţiunile Fondul Proprietatea, la un nou maxim după prima sesiune de la listare

Bursa a deschis pe creştere sesiunea de joi, iar acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au urcat la 0,647 lei/unitate, reprezentând un nou maxim după prima sesiune de la listare, din ianuarie 2011, după ce administratorii Fondului au anunţat că programul de răscumpărare ar putea începe în câteva zile.
Economica.net - joi, 11 apr. 2013, 07:48
Acţiunile Fondul Proprietatea, la un nou maxim după prima sesiune de la listare

Fondul a anunţat miercuri seară că ar putea începe în câteva zile programul prin care vrea să răscumpere maximum 8% din propriile acţiuni, operaţiunile urmând să fie intermediate de casa cehă de brokeraj Wood&Company şi de BCR.

Titlurile vor fi răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Astfel, calculat la preţul maxim, pachetul vizat este evaluat la 1,651 miliarde lei (376,3 milioane euro).

În jurul orei 10:20, schimburile cu acţiunile FP se realizau la un preţde 0,647 lei/titlu, în creştere cu 1,09% peste referinţă. Operaţiunile cumulau 1,06 milioane lei.

Preţul maxim istoric atins de aceste titluri la Bursă a fost în ziua listării, când unele transferuri au fost realizate la 0,675 lei/acţiune. Preţul de la finalul primei şedinţe, respectiv 25 ianuarie 2011, a fost de 0,6495 lei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a avansat cu 1,18%, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,27%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a urcat cu 0,82%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), se plasa cu 0,54% peste nivelul de miercuri, iar indicele BET-FI a crescut cu 0,27%. BET-FI include acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP).

Lichiditatea de pe segmentul de acţiuni era de 1,27 milioane lei, acoperită în proporţie de 84% de schimburile cu titlurile FP.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...