Acţiunile FP au atins un nou maxim la debutul şedinţei, într-o piaţă în creştere uşoară

Bursa a crescut cu 0,29% în primele minute de tranzacţionare, într-o piaţă unde investitorii nu au reacţionat vizibil la datele privind creşterea economică a României, iar acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au continuat să avanseze şi au atins un nou maxim istoric.
Economica.net - mie, 14 aug. 2013, 07:57
Acţiunile FP au atins un nou maxim la debutul şedinţei, într-o piaţă în creştere uşoară

Acţiunile Fondului Proprietatea au depăşit miercurea trecută preţul maxim din ziua listării, din 25 ianuarie 2011, iar în următoarele şedinţe au atins record după record, iar spre finalul zilei de marţi au atins pragul psihologic de 0,7 lei/titlu.

Evoluţia a continuat în primele 20 de minute ale şedinţei de miercuri, când titlurile FP au avansat cu 0,64% şi au ajuns la preţul de 0,7045 lei. Investitorii au realizat 63 de transferuri cu aceste acţiuni, în valoare cumulată de 633.000 de lei.

Investitorii nu au reacţionat vizibil la datele privind evoluţia PIB-ului în România în al doilea trimestru, rulajele fiind reduse în cazul celor mai multe acţiuni.

Produsul Intern Brut (PIB) a urcat în trimestrul al doilea, faţă de precedentele trei luni, cu 0,3%, astfel că în prima jumătate a anului creşterea economică s-a plasat la 1,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, estimează Institutul Naţional de Statistică (INS).

La ora 10:20, indicele BET al celor mai lichide zece acţiuni, se plasa cu 0,22% peste nivelul de marţi, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în stagnare.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu numai 0,11%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,11%, iar indicele extins BET-BK a fluctuat nesemnificativ în apropierea nivelului de luni.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni de 934.000 de lei (211.000 de euro), faţă de 807.000 de lei (183.000 de euro) în primele minute ale şedinţei de marţi. Mai mult de două treimi din rulaj au fost asigurate de transferuri cu acţiunile Fondul Proprietatea (633.000 de lei).

Marile pieţe europene au fluctuat foarte uşor la deschiderea şedinţei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
SUA – Congresul a depăşit un prim obstacol pentru a evita un shutdown
Congresul SUA a depăşit joi un prim obstacol pentru a evita o paralizie a serviciilor federale la acest sfârşit de săptămână, ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 3.12.2021
Euro începe ultima zi lucrătoare a săptămânii la 4,95 lei, pe piaţa interbancară.
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi transferă activitățile sub cupola unui holding. Au adus în țară 29,7 milioane de euro
Elvețienii de la Ameropa cu activități în tradingul de cereale, operațiuni portuare și proprietarii Azomureș îşi ...
Grupul elvețian Ameropa, cu activități în tradingul de cereale și producție de îngrășăminte pentru agricultură, ...