Acţiunile Impact au urcat cu aproape 11%, iar drepturile de alocare Nuclearelectrica au scăzut uşor

Acţiunile Impact au urcat cu aproape 11%, după anunţul privind majorarea preţului din oferta de preluare a companiei, într-o piaţă în creştere cu numai 0,11% şi unde drepturile de alocare aferente acţiunilor vândute de Nuclearelectrica (SNN) în oferta pentru listare au scăzut cu 0,17%, la 11,7 lei.
Economica.net - lun, 07 oct. 2013, 08:29
Acţiunile Impact au urcat cu aproape 11%, iar drepturile de alocare Nuclearelectrica au scăzut uşor

Acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP) au urcat cu 10,73%, la 0,227 lei, după anunţul privind creşterea preţului din oferta de preluare derulată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu. Evoluţia a venit pe un rulaj de aproape 24.000 de lei, rezultat din 30 de transferuri.

Omul de afaceri a ridicat cu 37%, la 0,22 lei/acţiune, preţul din oferta de preluare pe care a lansat-o la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), astfel că pentru tot pachetul vizat în această operaţiune ar putea plăti 26,8 milioane lei (6 milioane euro). Oferta vizează un pachet reprezentând aproape 61,7% din acţiunile Impact, celelalte titluri fiind deja în portofoliul lui Iaciu.

Drepturile de alocare Nuclearelectrica au scăzut cu 0,17%, la 11,7 lei, în primele minute de tranzacţionare. Cu aceste titluri au fost realizate 56 operaţiuni, în valoare cumulată de 228.000 de lei (52.000 de euro). În prima jumătate de oră a şedinţei de vineri, când au fost listate titlurile la BVB, cu drepturile de alocare Nuclearelectrica au fost efectuate transferuri de 4,1 milioane lei (940.000 de euro).

Drepturile de alocare au încheiat prima şedinţă de la BVB la preţul de 11,72 lei, cu 4,64% peste cotaţia de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute acţiunile pe tranşele investitorilor instituţionali (85% din ofertă) şi al marilor investitori de retail (5% din titlurile din ofertă).

După primele 30 de minute de tranzacţionare de luni, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu numai 0,11%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în scădere cu 0,27%.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au plasat indicele BET-FI cu 0,16% sub închiderea de vineri.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au înregistrat variaţii de sub 0,1%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

În prima jumătate de oră au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de o treime din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Operaţiunile au cumulat doar 285.000 de lei (64.000 de euro), sumă cu mult sub rulajul din perioada similară a şedinţei precedente, de aproape 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro).

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) şi Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţa acţiunilor, cu operaţiuni de 72.000 de lei şi, respectiv, de 64.000 de lei. Acţiunile băncii au stagnat la 1,42 lei, iar titlurile FP au scăzut cu 0,32%, la 0,7675 lei, îndepărtându-se de nou record atins în primele minute ale şedinţei de vineri, 0,7805 lei.

Bursele europene au deschis şedinţa de luni în scădere cu până la 1,3%, după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, John Boehner, a declarat că modificarea plafonului datoriei de stat nu va fi aprobată fără îndeplinirea unor precondiţii de către guvern. Guvernul SUA a suspendat parţial activitatea începând de marţi, Congresul nereuşind să ajungă la un compromis privind bugetul pentru noul an fiscal. Se anunţă negocieri dure atât pentru deblocarea bugetului, cât şi pentru ridicarea plafonului datoriei de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...