Acţiunile Impact au urcat cu aproape 11%, iar drepturile de alocare Nuclearelectrica au scăzut uşor

Acţiunile Impact au urcat cu aproape 11%, după anunţul privind majorarea preţului din oferta de preluare a companiei, într-o piaţă în creştere cu numai 0,11% şi unde drepturile de alocare aferente acţiunilor vândute de Nuclearelectrica (SNN) în oferta pentru listare au scăzut cu 0,17%, la 11,7 lei.
Economica.net - lun, 07 oct. 2013, 08:29
Acţiunile Impact au urcat cu aproape 11%, iar drepturile de alocare Nuclearelectrica au scăzut uşor

Acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP) au urcat cu 10,73%, la 0,227 lei, după anunţul privind creşterea preţului din oferta de preluare derulată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu. Evoluţia a venit pe un rulaj de aproape 24.000 de lei, rezultat din 30 de transferuri.

Omul de afaceri a ridicat cu 37%, la 0,22 lei/acţiune, preţul din oferta de preluare pe care a lansat-o la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), astfel că pentru tot pachetul vizat în această operaţiune ar putea plăti 26,8 milioane lei (6 milioane euro). Oferta vizează un pachet reprezentând aproape 61,7% din acţiunile Impact, celelalte titluri fiind deja în portofoliul lui Iaciu.

Drepturile de alocare Nuclearelectrica au scăzut cu 0,17%, la 11,7 lei, în primele minute de tranzacţionare. Cu aceste titluri au fost realizate 56 operaţiuni, în valoare cumulată de 228.000 de lei (52.000 de euro). În prima jumătate de oră a şedinţei de vineri, când au fost listate titlurile la BVB, cu drepturile de alocare Nuclearelectrica au fost efectuate transferuri de 4,1 milioane lei (940.000 de euro).

Drepturile de alocare au încheiat prima şedinţă de la BVB la preţul de 11,72 lei, cu 4,64% peste cotaţia de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute acţiunile pe tranşele investitorilor instituţionali (85% din ofertă) şi al marilor investitori de retail (5% din titlurile din ofertă).

După primele 30 de minute de tranzacţionare de luni, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu numai 0,11%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în scădere cu 0,27%.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au plasat indicele BET-FI cu 0,16% sub închiderea de vineri.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au înregistrat variaţii de sub 0,1%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

În prima jumătate de oră au fost realizate tranzacţii cu acţiuni emise de o treime din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Operaţiunile au cumulat doar 285.000 de lei (64.000 de euro), sumă cu mult sub rulajul din perioada similară a şedinţei precedente, de aproape 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro).

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) şi Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţa acţiunilor, cu operaţiuni de 72.000 de lei şi, respectiv, de 64.000 de lei. Acţiunile băncii au stagnat la 1,42 lei, iar titlurile FP au scăzut cu 0,32%, la 0,7675 lei, îndepărtându-se de nou record atins în primele minute ale şedinţei de vineri, 0,7805 lei.

Bursele europene au deschis şedinţa de luni în scădere cu până la 1,3%, după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, John Boehner, a declarat că modificarea plafonului datoriei de stat nu va fi aprobată fără îndeplinirea unor precondiţii de către guvern. Guvernul SUA a suspendat parţial activitatea începând de marţi, Congresul nereuşind să ajungă la un compromis privind bugetul pentru noul an fiscal. Se anunţă negocieri dure atât pentru deblocarea bugetului, cât şi pentru ridicarea plafonului datoriei de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
„Coşarul” este noul loz în plic lansat de Loteria Română. Marele premiu e de 100.000 de lei
Loteria Română a anunțat luni că oferă un nou produs jucătorilor, noul loz în plic "Coşarul", la cere cele mai mari ...
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Skoda își reduce semnificativ producția din cauza crizei de componente
Producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, a anunţat luni că a redus semnificativ luni producţia, pentru ...
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Statele Uniunii Europene au agreat programul de lucru pentru Centrele de Inovare Digitală
Vineri, 15 octombrie 2021, în cadrul primei reuniuni a Comitetului pentru Programul Europa Digitală, statele membre ale ...