Acţiunile Nuclearelectrica vor intra luni la tranzacţionare

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) vor intra luni la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în locul drepturilor de alocare emise în cadrul ofertei pe care compania de stat a derulat-o în luna septembrie în vederea listării.
Economica.net - joi, 31 oct. 2013, 17:13
Acţiunile Nuclearelectrica vor intra luni la tranzacţionare

Nuclearelectrica a vândut prin ofertă 10% din titluri la BVB, fiecărei acţiuni fiindu-i ataşat un drept de alocare, pe care investitorii le-au putut tranzacţiona în perioada 4 – 28 octombrie.

Drepturile de alocare au fost tranzacţionate la fel ca acţiunile.

În luna octombrie, investitorii au transferat în total aproape 2,5 milioane de drepturi de alocare, reprezentând 8,8% din titlurile emise. Tranzacţiile cu drepturile de alocare au însumat 28,6 milioane lei (6,5 milioane euro), cel mai mare rulaj fiind înregistrat chiar în ziua listării, de 12,4 milioane lei.

Drepturile de alocare au fost suspendate de la tranzacţionare după închiderea şedinţei bursiere de luni, în vederea introducerii acţiunilor. Atunci drepturile de alocare au încheiat şedinţa bursieră la preţul de 10,97 lei.

Cotaţia este cu 2% sub preţul de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute titlurile pe tranşele investitorilor instituţionali (85% din ofertă) şi al marilor investitori de retail (5% din titlurile din ofertă). Comparativ cu preţurile la care micii investitori de retail (10% din acţiunile din ofertă) au cumpărat acţiunile în ofertă, cotaţia drepturilor de alocare la bursă este mai mare cu aproape 1% şi, respectiv, cu 6,46%.

Micii investitori de retail au cumpărat titlurile la preţuri de 10,304 lei (8% discount acordat pentru subscrierile din primele 3 zile ale ofertei) şi 10,864 lei (3% discount pentru subscrierile din a patra zi a ofertei).

Prin oferta derulată în vederea listării Nuclearelectrica a atras 281,8 milioane lei (63 milioane euro), suma minimă vizată prin această operaţiune.

Oferta a făcut parte dintr-o majorare de capital în valoare de 312,4 milioane lei (69,8 milioane euro), în care compania a emis acţiuni reprezentând 11,077% din capitalul social. Un pachet de 10% din acţiuni a fost scos la vânzare la bursă prin oferta publică iniţială, iar diferenţa de 1,077% din titluri a fost cumpărată de Fondul Proprietatea (FP), în baza dreptului de preferinţă. FP a cumpărat acţiunile care i-au revenit pentru 30,6 milioane lei (6,8 milioane euro).

Raportat la cel mai recent preţ al drepturilor de alocare de la bursă, capitalizarea Nuclearelectrica este de 3,091 miliarde lei (697,7 milioane euro).

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Kia a prezentat detaliile celei de a doua generații Niro
Kia a prezentat detaliile celei de a doua generații Niro
Kia Niro revine în atenție cu un nou aspect, mai modern, și cu performanțe superioare în special pentru versiunile electrice și PHEV....
Moscova i-a pus pe lista de „agenți ai străinătății” pe Garry Kasparov și Mihail Hodorkovski
Moscova i-a pus pe lista de „agenți ai străinătății” pe Garry Kasparov și Mihail Hodorkovski
Doi opozanţi în exil ai lui Vladimir Putin, fostul campion la şah Garry Kasparov şi fostul oligarh Mihail Hodorkovski, ...
Armata rusă anunță că a „eliberat complet” oțelăria Azovstal din Mariupol
Armata rusă anunță că a „eliberat complet” oțelăria Azovstal din Mariupol
Armata rusă a declarat vineri că a "eliberat complet" combinatul siderurgic Azovstal din oraşul strategic Mariupol, în ...
Compania Golden Foods Snacks începe din iunie exportul de alune și semințe Elmas pe piața poloneză
Compania Golden Foods Snacks începe din iunie exportul de alune și semințe Elmas pe piața poloneză
Golden Foods Snacks anunţă începerea exporturilor de produse sub brandul Elmas pe piaţa din Polonia şi realizarea primelor ...