Acţiunile Nuclearelectrica vor intra luni la tranzacţionare

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) vor intra luni la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în locul drepturilor de alocare emise în cadrul ofertei pe care compania de stat a derulat-o în luna septembrie în vederea listării.
Economica.net - joi, 31 oct. 2013, 17:13
Acţiunile Nuclearelectrica vor intra luni la tranzacţionare

Nuclearelectrica a vândut prin ofertă 10% din titluri la BVB, fiecărei acţiuni fiindu-i ataşat un drept de alocare, pe care investitorii le-au putut tranzacţiona în perioada 4 – 28 octombrie.

Drepturile de alocare au fost tranzacţionate la fel ca acţiunile.

În luna octombrie, investitorii au transferat în total aproape 2,5 milioane de drepturi de alocare, reprezentând 8,8% din titlurile emise. Tranzacţiile cu drepturile de alocare au însumat 28,6 milioane lei (6,5 milioane euro), cel mai mare rulaj fiind înregistrat chiar în ziua listării, de 12,4 milioane lei.

Drepturile de alocare au fost suspendate de la tranzacţionare după închiderea şedinţei bursiere de luni, în vederea introducerii acţiunilor. Atunci drepturile de alocare au încheiat şedinţa bursieră la preţul de 10,97 lei.

Cotaţia este cu 2% sub preţul de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute titlurile pe tranşele investitorilor instituţionali (85% din ofertă) şi al marilor investitori de retail (5% din titlurile din ofertă). Comparativ cu preţurile la care micii investitori de retail (10% din acţiunile din ofertă) au cumpărat acţiunile în ofertă, cotaţia drepturilor de alocare la bursă este mai mare cu aproape 1% şi, respectiv, cu 6,46%.

Micii investitori de retail au cumpărat titlurile la preţuri de 10,304 lei (8% discount acordat pentru subscrierile din primele 3 zile ale ofertei) şi 10,864 lei (3% discount pentru subscrierile din a patra zi a ofertei).

Prin oferta derulată în vederea listării Nuclearelectrica a atras 281,8 milioane lei (63 milioane euro), suma minimă vizată prin această operaţiune.

Oferta a făcut parte dintr-o majorare de capital în valoare de 312,4 milioane lei (69,8 milioane euro), în care compania a emis acţiuni reprezentând 11,077% din capitalul social. Un pachet de 10% din acţiuni a fost scos la vânzare la bursă prin oferta publică iniţială, iar diferenţa de 1,077% din titluri a fost cumpărată de Fondul Proprietatea (FP), în baza dreptului de preferinţă. FP a cumpărat acţiunile care i-au revenit pentru 30,6 milioane lei (6,8 milioane euro).

Raportat la cel mai recent preţ al drepturilor de alocare de la bursă, capitalizarea Nuclearelectrica este de 3,091 miliarde lei (697,7 milioane euro).

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...