Acţiunile Oltchim, retrase de la tranzacţionare începând de joi

Actiunile Oltchim au fost retrase de la tranzactionare începând de joi, în urma unei decizii a Autoritatii de Supraveghere Financiara, transmisa Bursei de Valori Bucuresti, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 07 nov. 2019, 09:46
Acţiunile Oltchim, retrase de la tranzacţionare începând de joi

Conform deciziei, pentru actiunile emise de societatea Oltchim Râmnicu Vâlcea nu mai poate fi mentinuta o piata ordonata, având în vederea deschiderea procedurii falimentului, ca urmare a sentintei pronuntate de Tribunalul Vâlcea.

Oltchim a declansat în data de 30 ianuarie 2013 procedura insolventei.

În luna iunie 2018 s-a finalizat tranzactia privind vânzarea activului Divizia Materiale de Constructii Ramplast. Astfel, în data de 12 iunie 2018 a fost semnat la notariat contractul de vânzare încheiat între Oltchim SA în calitate de vânzator si Dynamic Selling Group SRL Galati în calitate de cumparator, iar în data de 13 iunie 2018 a fost încasat integral pretul tranzactiei de 12,111 milioane lei fara TVA.

În acelasi an, în decembrie, a fost finalizata si tranzactia privind vânzarea activelor de pe platforma industriala de la Râmnicu Vâlcea, respectiv activele functionale (pachetele 1 – 5 si partial 7), catre societatea Chimcomplex SA Borzesti. Astfel, în data de 7 decembrie 2018, în baza contractului de vânzare active, au fost vândute activele (drepturi de proprietate intelectuala, teren, constructii, bunuri mobile, investitii în curs) aferente instalatiilor clorosodice, propenoxid, polioli-polieteri, oxo-alcooli, monomer, PVC I, utilitati, parcul de vagoane de pe platforma industriala Râmnicu Vâlcea. Valoarea tranzactiei a fost de 589,329 milioane lei, fara TVA.

Ulterior, în aprilie 2019, Consortiul de administratori judiciari ai Oltchim a depus la Tribunalul Vâlcea Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activitatii Oltchim, prin care s-a solicitat instantei sa ia act ca durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019 si sa dispuna deschiderea procedurii falimentului fata de Oltchim.

La termenul de judecata din 8 mai 2019 instanta a admis cererea formulata si a dispus începerea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim SA.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...