1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Acţiunile OMV Petrom au crescut cu 0,9% la debutul şedinţei de marţi, după ce luni au urcat cu 4,2%

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,56% la deschiderea şedinţei de marţi, într-o piaţă unde acţiunile OMV Petrom (SNP) au urcat cu aproape 0,9%, după ce în şedinţa precedentă mai multe ordine de cumpărare plasate în a doua parte a zilei au ridicat preţul cu 4,21%.

24 sep, 2013 | Mediafax

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a deschis şedinţa de marţi în creştere cu 0,46%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 0,65% peste cel de la finalul de luni.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,36%.

La ora 10:25, indicele extins BET-XT a fost în creştere cu 0,38%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,35% peste sesiunea anterioară.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile OMV Petrom au continuat să fie în centrul atenţiei investitorilor şi au crescut cu 0,87%, la 0,452 lei, pe primul rulaj din piaţă, de aproape 1,9 milioane lei.

Volumele reduse de tranzacţionare i-au determinat pe unii investitori să plătească preţuri din ce în ce mai mari pentru a cumpăra acţiunile vizate, astfel că titluri precum OMV Petrom au urcat în a doua parte a şedinţei de luni chiar cu 4,3%.

Fonduri de investiţii administrate de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au reînceput, săptămâna trecută, să cumpere acţiuni OMV Petrom. Fondurile au cumpărat în ultimele trei şedinţe acţiuni OMV Petrom în valoare cumulată de aproape 4,2 milioane lei. Volumul de acţiuni cumpărate de aceste fonduri reprezintă aproape o treime din titlurile OMV Petrom tranzacţionate în ultimele trei şedinţe.

Cu acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au fost realizate doar opt transferuri, de 4.000 de lei. Preţul acestor titluri a crescut cu 0,69%, întorcându-se la noul maxim istoric atins în timpul şedinţei precedente.

În primele 25 de minute ale şedinţei de marţi, investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 2,4 milioane lei (543.000 de lei), sumă din care aproape 80% au reprezentat operaţiunile cu titlurile OMV Petrom.

Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) au crescut uşor, cu 0,73%, la 0,069 lei, după ce în precedentele trei şedinţe au urcat cu 17,3%. Tranzacţiile realizate marţi cu titlurile băncii au însumat 27.000 de lei.
Bursele europene au deschis marţi în stagnare, după două zile de declin, investitorii aşteptând un raport privind încrederea consumatorilor din SUA şi noi indicii legate de politica monetară a Rezervei Federale. După prima jumătate de oră de tranzacţionare aceste pieţe au trecut pe creştere cu până la 0,5%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO