Acţiunile Pepco Group cresc în debutul pe Bursa de la Varşovia

 Acţiunile Pepco Group, divizie a conglomeratului sud-african Steinhoff International Holdings NV, au crescut în debutul pe Bursa de la Varşovia miercuri, în urma celei mai mari Oferte Publice Iniţiale (IPO) din acest an din Polonia, transmite Reuters.
AGERPRES - mie, 26 mai 2021, 13:22
Acţiunile Pepco Group cresc în debutul pe Bursa de la Varşovia

Pepco Group, care deţine mărcile Pepco, Poundland şi Dealz în Europa, are o reţea de peste 3.200 de magazine în 16 ţări, inclusiv în România, şi este condus de Andy Bond, fost director general la lanţul de supermarketuri Asda.

Listarea Pepco dă un impuls pieţei bursiere poloneze, chiar dacă InPost, compania care oferă servicii de curierat rapid în domeniul coletelor, a preferat să deruleze IPO la Amsterdam, în ianuarie.

Preţul stabilit de Pepco pentru IPO este de 40 de zloţi pe acţiune, evaluând compania la 23 miliarde de zloţi (6,29 miliarde de dolari).

Miercuri dimineaţă, acţiunile înregistrau un avans de 8%, la 43,3 zloţi. În urma listării, participaţia deţinută de Steinhoff în Pepco va fi redusă la 78,9%.

Steinhoff, care încă nu şi-a revenit de pe urma scandalului contabil din 2017, vrea să profite de majorarea cererii pentru bunuri la preţ redus, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19). Steinhoff oferă spre vânzare 92,4 milioane de acţiuni Pepco, în valoare de 3,7 miliarde de zloţi, cu opţiunea de a vinde încă 12 milioane de acţiuni dacă va exista suficientă cerere.

„Vedem o cerere solidă din partea investitorilor instituţionali şi de retail în procesul IPO, şi îi salutăm pe noii noştri acţionari”, a afirmat Andy Bond.

În Europa de Est, Pepco era anul trecut al doilea brand în funcţie de vânzări, după H&M,conform datelor firmei de cercetare de piaţă Euromonitor. În următorii cinci-şapte ani, obiectivul Pepco este să ajungă la câştiguri de bază de peste un miliard de euro (1,22 miliarde de dolari) prin majorarea numărului de magazine.

Tranzacţia vine pe fondul unui val de listări în Europa, companiile obţinând câştiguri în urma IPO de 19,60 miliarde de dolari în primul trimestru din 2021, investitorii beneficiind de ratele scăzute ale dobânzilor.

Grupul Pepco, unul dintre lanţurile de magazine cu cea mai puternică expansiune în Europa de Est, este prezent şi în România, unde comercializează îmbrăcăminte, articole pentru casă şi produse alimentare.

La 31 decembrie 2020, compania avea 3.218 de magazine, iar în 2021 intenţiona să deschidă încă 200 de unităţi Pepco, peste 50 de magazine Dealz şi peste 20 de unităţi Poundland.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...