1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Acţiunile Peugeot cresc la bursă după raportarea primului profit din ultimii trei ani

Al doilea mare producător auto european, PSA Peugeot Citroen, a raportat un profit peste estimări în primul semestru din 2014, după ce reducerile de costuri şi lansarea de noi modele au stopat pierderile din ultimii trei ani, transmite Bloomberg.

30 iul, 2014 | Agerpres

Acţiunile PSA Peugeot Citroen au înregistrat miercuri la bursă cel mai semnificativ avans din ultimele cinci luni, după ce grupul francez a anunţat un profit operaţional de 477 milioane de euro (640 milioane de dolari) în perioada ianuarie-iunie 2014, faţă de pierderi de 100 milioane de euro în primul semestru din 2013. Analiştii estimau un câştig de 358 milioane de euro.

În mai, grupul chinez Dongfeng a achiziţionat o participaţie de 14% în Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze, care nu a mai înregistrat profit din primul semestru din 2011.

'Rezultatele sunt un sprijin important pentru planul de redresare. Acţiunile companiei vor creşte în continuare', a apreciat analistul Jose Asumendi, de la JPMorgan, în Londra.

La bursa de la Paris acţiunile Peugeot au urcat miercuri dimineaţă cu 8,5%, cel mai semnificativ avans din 19 februarie. Anul acesta titlurile au înregistrat un avans de 44%, evaluând compania la 8,8 miliarde de euro.

Peugeot şi-a menţinut estimarea privind un avans de 3% al pieţei auto europene anul acesta, după şase ani de declin al vânzărilor.

Veniturile au scăzut în primul semestru din 2014 la 27,6 miliarde de euro, de la 27,7 miliarde de euro în perioada similară din 2013, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar.

Luna aceasta, Peugeot a anunţat că va construi a patra fabrică din China, împreună cu partenerul său local, Dongfeng Motor, pentru a face faţă cererii în creştere pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Din 2016, la uzina din Chengdu, în privincia Sichuan, vor fi produse anual 300.000 de SUV-uri şi MPV-uri, capacitatea de producţie urmând să fie majorată la un milion de vehicule anual.

În primele cinci luni din 2014, vânzările auto în China au urcat cu 11%, în timp ce livrările societăţii mixte Dongfeng-Peugeot au crescut cu 18%.

Dongfeng şi Peugeot au ca obiectiv vânzarea a 1,5 milioane de vehicule anual în China până în 2020.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO