Acţiunile SIF Transilvania au crescut cu 2,7%, după ce miercuri au coborât cu aproape 25%

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa în stagnare, într-o piaţă unde acţiunile SIF Transilvania (SIF3) au crescut cu 2,7%, revenind după corecţia de aproape 25% înregistrată miercuri, în ziua din care cumpărătorii acestor titluri nu mai au dreptul să încaseze dividende pentru anul trecut.
Economica.net - joi, 09 mai 2013, 08:13
Acţiunile SIF Transilvania au crescut cu 2,7%, după ce miercuri au coborât cu aproape 25%

Acţiunile SIF Transilvania au coborât miercuri cu 15,6 bani, valoare mai mică decât dividendul brut pe care societatea de investiţii financiare îl va distribui din profitul înregistrat anul trecut, de 17,5 bani/titlu.

Corecţia a fost de aşteptat având în vedere că de regulă, în data ex-dividend, din care cumpărătorii acţiunilor nu mai au dreptul să încaseze dividende, preţul acţiunilor scade cu o valoare apropiată de cea a dividendului. SIF Transilvania va distribui dividende în valoare cumulată de 191,1 milioane lei din profitul de anul trecut, suma reprezentând 90% din câştigul obţinut, de 212,2 milioane lei.

După primele 23 de minute de tranzacţionare de joi, acţiunile SIF Transilvania erau cotate la 0,487 lei, preţ cu 2,74% peste închiderea de miercuri, şi consemnau cel mai ridicat rulaj din piaţă, de 460.000 de lei.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,49%.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 0,18%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,31% peste nivelul zilei anterioare.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. În acelaşi timp, BET-BK include cele mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile şi FP, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Pe de altă parte, indicii BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, au stagnat la nivelurile de miercuri.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 864.000 de lei (200.000 de euro), valoare de peste două ori mai mare decât rulajul de la debutul şedinţei anterioare, de 338.000 de lei (78.000 de euro). Titlurile celor cinci SIF-uri au fost cele mai lichide din piaţă şi, totodată, au asigurat 95% din lichiditatea bursei.

Cu acţiunile Fondului Proprietatea, de regulă cele mai lichide din piaţă, au fost efectuate transferuri de doar 8.000 de lei, iar preţul a stagnat la 0,6625 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...