Acţiunile SocGen cresc după prezentarea noului plan strategic până în 2020

Acţiunile Societe Generale au urcat marţi la Bursa de la Paris, după ce a treia mare bancă din Franţa a prezentat noul său plan strategic până în 2020, ce prevede vânzarea de active, închiderea a 300 de sucursale şi concedierea a 900 de angajaţi la divizia franceză de retail, pentru sporirea marjei de profit, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mar, 28 nov. 2017, 10:42
Acţiunile SocGen cresc după prezentarea noului plan strategic până în 2020

Luni seară, SocGen a prezentat un plan de economii în valoare de 1,1 miliarde de euro, ce prevede restabilirea creşterii şi profitabilităţii, majorarea progresivă a dividendelor. Banca a avertizat că rezultatele din trimestrul patru vor fi afectate de costurile excepţionale în valoare de aproximativ 570 de milioane de euro (678 de milioane de dolari).

În urma concedierii unui număr de aproximativ 900 de angajaţi la divizia franceză de retail, se vor înregistra costuri de aproximativ 400 de milioane de euro, a anunţat Societe Generale. Concedierile vin pe lângă cele 2.550 de locuri de muncă care urmau să fie eliminate.

Planurile SocGen până în 2020 ”sunt mult mai conservatoare decât ne aşteptam, cu economii mai ridicate şi o creştere mai lentă a veniturilor şi date mixte în trimestrul patru din 2017”, a declarat analistul Maxence Le Gouvello, de la Jefferies în Londra.

Acţiunile Societe Generale au urcat marţi dimineaţă cu 0,9% la Bursa de la Paris. Anul acesta, titlurile au scăzut cu 7,4%, evaluând banca la aproximativ 35 de miliarde de euro.

Obiectul SocGen este să genereze în următorii trei ani venituri suplimentare de 3,6 miliarde de euro, prioritizând clienţii cheie. Banca intenţionează să vândă active sau să renunţe la unele afaceri şi să-şi reducă cu aproximativ 15% reţeaua de sucursale din Franţa.

De asemenea, banca vrea să ajungă la o rentabilitate a capitalului tangibil (ROTE) de aproximativ 11,5% şi o rată a capitalului comun de rang 1 CET1 mai mare sau egală cu 12%.

SocGen a confirmat recent estimarea privind un declin de 3 – 3,5% al veniturilor la divizia de retail din Franţa, afectată de renegocierea unor credite ipotecare şi plăţi anticipate.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...