Acţiunile SSIF Broker au urcat cu 7% după anunţul privind o posibilă fuziune cu BT Securities

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate de oră de tranzacţionare, într-o piaţă unde acţiunile SSIF Broker (BRK) au urcat cu aproape 7% în urma anunţului unei posibile fuziuni cu BT Securities, casa de brokeraj deţinută de Banca Transilvania (TLV).
Economica.net - mie, 09 oct. 2013, 08:14
Acţiunile SSIF Broker au urcat cu 7% după anunţul privind o posibilă fuziune cu BT Securities

SSIF Broker a transmis miercuri dimineaţă Bursei un comunicat prin care anunţă investitorii cu privire la analizarea de către Consiliul de Administraţie a unei posibile fuziuni cu BT Securities, prin această fuziune fiind vizată creşterea cotei de piaţă şi a rentabilităţii viitoarei firme.

În urma acestui anunţ acţiunile SSIF Broker au şedinţa în urcare, cel mai ridicat preţ plătit pentru aceste titluri fiind atins cu puţin înaintea orei 10:20, când unele transferuri au fost realizate la 0,1464 lei, cu 8,7% peste nivelul de marţi. La ora 10:30, titlurile firmei de brokeraj erau cotate la 0,1439 lei, cu 6,83% peste închiderea şedinţei precedente.

Cu aceste titluri au fost realizate 172 de operaţiuni, în valoare cumulată de 268.000 de lei, acţiunile SSIF Broker fiind cele mai lichide din piaţă.

Evoluţia din primele 30 de minute de tranzacţionare au ridicat capitalizarea bursieră a SSIF Broker cu 3,1 milioane lei, la 48,7 milioane lei, de la 45,6 milioane lei la finalul şedinţei de marţi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut nesemnificativ, cu 0,13%, în prima jumătate de oră a şedinţei, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut foarte uşor, cu 0,14%.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au ţinut indicele BET-FI în imediata apropiere a nivelului de marţi.

Indicele extins BET-XT a crescut nesemnificativ, cu 0,09%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,27% peste închiderea şedinţei precedente.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Drepturile de alocare emise de Nuclearelectrica (SNN) în oferta pentru listare au scăzut cu 0,9%, la preţul de 11,39 lei. Cu aceste titluri au fost efectuate 45 de transferuri, în valoare cumulată de aproape 85.000 de lei (19.000 de euro).

Cotaţia este cu 1,7% peste preţul de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute titlurile pe tranşele investitorilor instituţionali (85% din ofertă) şi al marilor investitori de retail (5% din titlurile din ofertă).

Comparativ cu preţurile la care micii investitori de retail (10% din acţiunile din ofertă) au cumpărat acţiunile în ofertă, cotaţia drepturilor de alocare la bursă este mai mare cu 4,84% şi, respectiv, cu 10,54%. Micii investitori de retail au cumpărat acţiunile la preţuri de 10,304 lei (8% discount acordat pentru subscrierile din primele 3 zile ale ofertei) şi 10,864 lei (3% discount pentru subscrierile din a patra zi a ofertei).

Investitorii au transferat în total acţiuni de 430.000 de lei (97.000 de euro), de patru ori sub rulajul din primele minute de tranzacţionare de marţi, de 1,7 milioane lei (400.000 de euro). Aproape două treimi din lichiditatea de miercuri a fost asigurată de operaţiuni cu acţiunile SSIF Broker (268.000 de lei).
Bursele europene au scăzut cu până la 0,4%, în contextul impasului politic de la Washington privind bugetul şi plafonul datoriei de stat, în timp ce pieţele americane evoluează pozitiv după ce Casa Albă a anunţat că o va nominaliza pe Janet Yellen la conducerea Rezervei Federale. Yellen este în prezent vicepreşedinte al băncii centrale americane şi unul dintre arhitecţii programului de stimulare economică derulat în ultimii ani de instituţie. Mandatul actualului preşedinte la Fed, Ben Bernanke, se va încheia la finele lunii ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...