Apetitul pentru investiţii pesonale revine pe creştere. Subscrieri nete de 220 de milioane de lei în fondurile mutuale

Subscrierile nete, sau diferenţa dintre banii aduşi în fondurile mutuale şi banii scoşi din acestea, au fost de 219,9 milioane de lei în luna octombrie, după ce în lunile anterioare subscrierile nete fuseseră negative, potrivit datelor dintr-un comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Economica.net - mar, 10 nov. 2015, 16:22
Apetitul pentru investiţii pesonale revine pe creştere. Subscrieri nete de 220 de milioane de lei în fondurile mutuale

Fondurile de obligaţiuni au atras subscrieri nete de 131,6 milioane de lei. tgotodată, „alte tipuri de fonduri”, cu plasamente tot în instrumente cu risc deschis dar care nu pot fi încadrate oficial în vreo categorie, au atras net 88,1 milioane de lei.

 Activele nete ale fondurilor locale de investiţii au crescut cu 2,9% în octombrie, ajungând la valoarea de 4,57 miliarde de euro, a anunţat, marţi, Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Activele nete ale fondurilor străine distribuite în România au crescut cu 1,1%, ajungând la 528,6 milioane euro la finalul lunii octombrie, înregistrând un avans în anul curent de 19%, relevă Agerpres citând comunicatul AAF.

Totodată, activele nete deţinute de cele 25 de fonduri închise au scăzut cu 44,5% în luna raportată, ajungând la finele lunii la 104,8 milioane euro.

Creşterea activelor fondurilor mutuale şi scăderea celor ale fondurilor închise se datorează faptului că în luna octombrie „fondul închis Raiffeisen Dolar Plus a fost autorizat de ASF să se transforme în fond deschis. ‘După firava revenire din luna anterioară, subscrierile nete înregistrate de fondurile locale în luna octombrie, revin la nivelurile atinse în trimestrul al doilea, de peste 45 milioane de euro’, se menţionează în comunicat.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri reuneşte 21 de societăţi de administrare a investiţiilor (SAI), cinci societăţi de Investiţii Financiare (SIF) şi trei bănci depozitare.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...