1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Averea netă SIF-urilor a ajuns la 1,5 miliarde de euro, în creştere cu 4,2% în primul semestru

Activele nete cumulate ale celor cinci societăţi de investiţii financiare /SIF/ au crescut cu 1,3% în luna iunie comparativ cu luna anterioară şi cu 4,2% în primul semestru faţă de finalul anului trecut, ajungând la 6,8 miliarde lei (1,5 miliarde euro), potrivit datelor publicate vineri de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România /AAF/.

18 iul, 2014 | Agerpres

În iunie, SIF Moldova a înregistrat o creştere cu 5,12%, SIF Oltenia cu 3,10% şi SIF Transilvania 0,1%, iar celelalte două au înregistrat scăderi de activ net, SIF Banat-Crisana cu 0,66% şi SIF Muntenia cu 1,80%.

Pe ansamblul celor şase luni din acest an, cu excepţia SIF Muntenia care este pe minus (-2,9%) toate cele patru SIF înregistrează creşteri cuprinse în intervalul 2,4% la SIF Banat Crisana şi 7,5% la SIF Transilvania.

Cu excepţia SIF Transilvania, care a trecut printr-o majorare de capital, preţurile de închidere înregistrează în luna iunie creşteri pe toată linia, pornind de la 2,2% la SIF Oltenia şi până la 9,2% la SIF Moldova. Pe ansamblul anului 2014 însă, toate cele cinci SIF continuă să înregistreze corecţii ale preţurilor de închidere, pornind de la -4,7% la SIF Oltenia şi până la -7,4% la SIF Moldova.

'Analizând în structură activele, se poate observa că în luna raportată pe ansamblul SIF, investiţiile pe termen scurt au înregistrat o uşoară contracţie cu -0,9%. Ponderea acţiunilor cotate din categoria celor înregistrate în total investiţii pe termen scurt pe ansamblul SIF, era la finele lunii raportate de 88 % (89,3% anterior), iar ponderea acestor acţiuni în total active SIF, s-a diminuat până la 58,4% faţă de 60,9% la finele lunii anterioare. Ponderea investiţiilor pe termen scurt în total active ajunge la 66,4% (68,2% anterior) la finele lunii iunie', precizează AAF.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO